Kategorija: Tehno i IT

U tijeku DDoS napad na Inu? | Tehno i IT | rep.hr
Tehno i IT

U tijeku DDoS napad na Inu?

Kvačice poskupljuju slanje SMS-ova

Pisanje slova s kvačicama u sms-ovima znatno povećava obujam sms poruka, a samim time i cijenu na što se do sada nije upozoravalo korisnike, piše novi list.

Uveden informatički sustav u prvu hrvatsku e-bolnicu

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju iz Krapinskih toplica i prva e-bolnica u Hrvatskoj – Akromion - poboljšala je svoj informatički sustav integracijom sustava Medicus zagrebačke tvrtke Omega software.

Rijeka sutra dobiva prvi fotonaponski solarni sustav

Prvi fotonaponski solarni sustav u Rijeci koji označava početak proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije bit će predstavljen na krovu zgrade Grada Rijeke u četvrtak, 14. svibnja 2009. godine u 11 sati.

Croatia osiguranje uskoro sigurnije, zahvaljujući sekundarnom računarskom sustavu

Croatia osiguranje d.d., ECS d.o.o. i KING ICT d.o.o., potpisali su tripartitni Ugovor o projektu uspostave jedinstvenog sekundarnog računarskog centra koji je lociran u Filijali Velika Gorica, a omogućuje normalan rad glavnih dijelova informacijskog sustava kompanije u slučaju neželjenih događaja poput kvarova, požara, poplava ili namjernih diverzija u primarnom računarskom centru.

Windays: Omegina predavanja o informatičkim projektima i ERP-u

Microsoft Windays konferencija koja je nedavno zatvorena u Opatiji ove godine bila je značajna za tvrtku Omega software, koja se nakon nekoliko godina ponovo uključila u ovo prestižno okupljanje kao predavač na virtualnom i tehnološkom dijelu konferencije.

Europska komisija reže cijene roaminga

Europska komisija reže cijene roaminga | Tehno i IT | rep.hr

Europska je komisija prihvatila nova ograničenja za mobilne operatere u vezi najviše cijene koju mogu naplaćivati za podatkovni promet i slanje SMS poruka dok su korisnici u "gostima" (roamingu) izvan vlastite mobilne mreže, piše Bug.

Otvoreni Windaysi u Opatiji

Ovogodišnji Windaysi - deveta po redu Microsoftova konferencija - otvoreni su jučer u Opatiji.

Span organizira prikupljanje računalnog otpada

Povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja tvrtka Span pozvala je građane da se pridruže akciji zbrinjavanja elektronskog i elektroničkog otpada pod imenom "Zelena ITeligencija".

Niz europskih premijera na Multimedia HI-FI Showu

Niz europskih premijera na Multimedia HI-FI Showu | Tehno i IT | rep.hr

Multimedia hi-fi show prepun noviteta iz hi-fi i high-end audio industrije održat će se u prostorijama hotela Esplanade od 24. do 26. travnja 2009. u Zagrebu, a Citroen će kao jedan od sponzora tom prigodom pred hotelom izložiti modele C3 Picasso i C5.

Dolazi MS Office u 64-bitnoj verziji

Slijedeća generacija uredskog paketa Office doći će i u 32- i u 64-bitnoj verziji, potvrdio je Microsoft, a piše Bug.hr

Objavi oglas

Procedura je jednostavna – dovoljno je poslati logo tvrtke i sadržaj oglasa na posao@rep.hr i isti ćemo objaviti tijekom toga ili sljedećeg dana.