Kategorija: Tehno i IT

U tijeku DDoS napad na Inu? | Tehno i IT | rep.hr
Tehno i IT

U tijeku DDoS napad na Inu?

S oglasima - besplatne mobilne usluge

Rezultati istraživanja pokazuju da se gotovo polovica korisnika mobilnih telefona ne bi protivila oglasima na svojim ekranima, ako bi im to omogućilo korištenje besplatnog sadržaja, piše pcchip.

Europska komisija za VoIP, Telekomi protiv

Europska komisija želi omogućiti korištenje VoIP servisa putem mobilnih telefona na svim mrežama mobilnih operatera u Europi, što operaterima nije u interesu jer bi tako korisnici mogli besplatno razgovarati (što će naročito odgovarati onima koji imaju flat podatkovne pakete) i što automatski znači manju zaradu samih operatera, piše pcchip.

Tvrtke će odugovlačiti s uvođenjem Windowsa 7

Iako svi smatraju da će Windowsi 7 biti daleko kvalitetniji od Viste, na poslovnom bi planu Sedmicu mogla snaći slična, ako ne i gora sudbina, piše Bug.

U Hrvatskoj lani prikupljeno preko 5.700 tona e-otpada

Najbrže rastuća vrsta otpada, s prosječnom godišnjom stopom porasta od 10 posto, je takozvani e-otpad, piše Privredni vjesnik.

Googleovci i Paypalovac predstavili vrhunski električni automobil

Googleovci i Paypalovac predstavili vrhunski električni automobil | Tehno i IT | rep.hr

Tesla Motors predstavio je 26. ožujka svoj električni automobil Tesla Motors Model S, u čiju proizvodnju su značajni iznos novca investirali i osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin, piše eweek.com

I Google dijeli otkaze

Financijska kriza nije zaobišla ni Google, koji će otpustiti 200 ljudi zaduženih za prodaju i marketing, piše britanski Guardian.

Nokia predstavila glazbene modele mobitela

Nokia predstavila glazbene modele mobitela | Tehno i IT | rep.hr

Nokia je ovih dana najavila dolazak novih Nokia Music Stores, više Comes with Music izdanja i tri nova glazbena uređaja. Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic i Nokia 5030 oživljavaju glazbu značajkama koje ljubiteljima glazbe širom svijeta pružaju jednostavan pristup glazbi koju vole.

T-mobile i Carnet ponudili jeftiniji bežični internet

Nakon VIP-a i Tele2 i T-mobile sklopio je ugovor s Carnetom kako bi članovima akademske zajednice i onima u sustavu osnovnog i srednjeg školstva ponudio jeftiniji pristup bežičnom internetu.

Europska komisija gura žene u IT sektor

Europska komisija smišlja načine kako privući veći broj žena u IT sektor kako bi popunila kvotu od 300.000 kvalificiranih inženjera koliko će ih nedostajati u EU 2010. godine, piše Business.hr

Stagnacija prodaje računala u Hrvatskoj

Hrvatska je u četvrtom kvartalu 2008. zabilježila stagnaciju u prodaji osobnih računala, dok su Slovenija i Srbija zabilježile rast i time popravile regionalnu statistiku, rezultati su istraživanja analitičke tvrtke IDC Adriatics.

Objavi oglas

Procedura je jednostavna – dovoljno je poslati logo tvrtke i sadržaj oglasa na posao@rep.hr i isti ćemo objaviti tijekom toga ili sljedećeg dana.