Infinum

Infinum je tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih aplikacija, mobilnih igara i web aplikacija.

Osnovni podaci o tvrtki
Web stranica: https://infinum.com
Godina osnutka: 2005.
Sjedište tvrtke: Strojarska 22, Zagreb
Prihod i dobit: 57M kn = 7,7M €, 15M kn = 2M € (2018)
Broj zaposlenih: 250
Uprava tvrtke: Tomislav Car, Matej Špoler, Nikola Kapraljević, Josip Bišćan, Tamara Lah Momčilović

Djelatnost tvrtke
Glavna djelatnost: Dizajn i development web i mobilnih aplikacija
Usluge koje se pružaju: istraživanje, dizajn, razvoj web i mobilnih aplikacija, DevOps, osiguravanje kvalitete (QA)
Primjeri projekata: Klijentski projekti (mHPB, Mr. Good Knight, Our Cruise Photos, Virtual Post Mail, Tesla widget i mnogi drugi) te proizvodi i interni projekti.
Događaji koje organizira: Infinum Academy (Development, Design, Career Switch), Infinum Tech Talks (iOS Talks, Android Talks, JS Talks, Server-Side Talks), Dan otvorenih vrata

Tehnologije: Android, iOS, Ruby on Rails, React, Angular, Ruby on Rails, WordPress, Java / Spring Boot, UX/UI Design
Metodologija koja se koristi: Scrum

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki
Prosječna dob zaposlenih: 28
Korporativna kultura: Cijeni se dijeljenje znanja, doprinos zajednici, stalna edukacija te rad na sebi, kvalitetan kod, code review i peer review. Naglasak je na balansu privatnog i poslovnog života te su tako kreirani i dodatni benefiti za zaposlenike. Osim toga, važan je i humor te timski rad.
Opcije prehrane: U uredima se svatko može poslužiti kuhinjom i raznim aparatima koji su na raspolaganju, a svakodnevno su dostupne i besplatne grickalice, voće i sokovi.
Specifičnosti: Open door policy - svatko može u bilo kojem trenutku doći do bilo koga u menadžmentu i reći što ih muči ili predložiti neku izmjenu ili uvesti nešto novo u proces. Stavljen je velik naglasak na davanje povratne informacije. Na kvartalnoj razini održavaju se kvartalni razgovori i u skladu s time i revizije plaća. Važno je da se kolege međusobno slažu pa je uveden mjesečni budžet za zabavu za svaki tim koji tim može potrošiti kako želi.

Zapošljavanje
Profili ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: inženjeri, dizajneri, ekonomisti
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 73
Opis procedure zapošljavanja: Za svako radno mjesto Odjel ljudskih resursa kreira prilagođen selekcijski postupak kojim će se najbolje zahvatiti tražene kompetencije. Najčešće će svi kandidati proći dva selekcijska intervjua te će u sklopu procjene trebati riješiti jedan zadatak (u tvrtci ili kod kuće).
Raspon plaća: /
Dodatni benefiti: Fleksibilno radno vrijeme, vrhunska oprema za rad (koju je moguće koristiti i u privatne svrhe), subvencionirani parking za auto i/ili motor, besplatni zaključani parking za bicikl, plaćeni sistematski pregled, ured prilagođen psima, 100% plaćeno bolovanje, edukacije iz engleskog jezika, subvencionirano članstvo u teretani, bonus pri rođenju djeteta, besplatno voće, grickalice i piće, timski budžet za zabavu, razni popusti - suradnje s drugim tvrtkama 

Studenti
Mogućnost obavljanja prakse: Studenti imaju mogućnost doći na stručnu praksu, naročito kroz naš program Infinum Academyja gdje radeći na vlastitoj aplikaciji uče programirati u odabranom programskom jeziku. Nakon Academyja, vrlo često se dogodi da studenti ostanu i raditi preko studentskog ugovora jer im se svidi naša kultura i način rada. 
Zapošljavanja preko student servisa: Rad preko studentskog ugovora moguć je u svim timovima. Studenti si sami slažu raspored kada i koliko će raditi, optimalno je da rade 30ak sati tjedno jer je rad u IT-u danas vrlo dinamičan pa im to omogućuje da idu u korak s tehnologijom i napreduju jednako kao i kolege koji rade preko Ugovora o radu. Osim fleksibilnosti da sami biraju kad će raditi, studenti dobivaju slobodne dane za učenje i polaganje ispita u vrijeme ispitnih rokova, a preko ljeta imaju i plaćeni godišnji odmor. zapošljavanje diplomanata bez iskustva: Nakon što studenti diplomiraju, ako i nisu imali prilike steći iskustva za vrijeme studiranja, mogu se zaposliti u Infinumu. Postoje dva načina kako stjecati znanje i iskustvo: mogu učiti na radnom mjestu od svog mentora i svojih kolega ili mogu proći našu sustavnu edukaciju, već spomenuti Infinum Academy. Svaki novi zaposlenik, bio on student ili stalno zaposlen, dobit će svog mentora koji ga uvodi u procese i uči ga kako postati što bolji u svom poslu te vodi računa da novi kolega ima sve potrebne materijale za rad.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.