Gauss

Gauss je tvrtka koja pruža visokokvalitetna razvojna i konzultantska rješenja te omogućava implementaciju najsuvremenijih tehnologija u poslovanje svojih klijenata.

OSNOVNI PODACI O TVRTKI
Web stranica: https://gauss.hr/hr
Godina osnutka: 2009. 
Lokacija tvrtke: sjedište: Vukovarska 30, Osijek; poslovni prostori: Zagreb i Osijek
Broj zaposlenih: 60+
Uprava tvrtke: Ivan Lozančić i Dragan Ibriks Golub

DJELATNOST TVRTKE
Glavna djelatnost: Računalno programiranje
Usluge koje se pružaju: platforma za digitalizaciju poslovanja – Gauss Box, poslovno savjetovanje, dizajn i razvoj web i mobilnih aplikacija, kompletna rješenja za e-Commerce, IoT rješenja
Primjeri projekata: Gauss Box, Delmerion, Celero One, Bebenova, Vyomm, WaterQ, Uredsko poslovanje, ESIA, Unikom i mnogi drugi
Tehnologije koje se koriste: JavaScript, Angular, Vue.js, Nuxt.js, Node.js, Tailwind CSS, SQL, HTTP/REST, Elasticsearch, Redis, NoSQL, GraphQL, TypeScript, Docker, Adonis.js, Sails.js, Nest.js, Dart, Flutter, Go Lang, gRPC, Java, Swift, Objective C, Kotlin
Metodologija koja se koristi: Agile

OSNOVNI PODACI O ATMOSFERI U TVRTKI
Prosječna dob zaposlenih:
30
Korporativna kultura: Cijenimo zaposlenike koji su spremni preuzeti inicijativu, predviđati i razmišljati unaprijed. Osim toga, cijeni se individualizam i neovisnost tijekom ispunjavanja određenih zadataka, ali ispred svega ipak je naglasak na timskom radu unutar tvrtke. Nadalje, Gauss fleksibilnim radnim vremenom i remote radom omogućava svojim zaposlenicima ravnotežu između poslovnog i privatnog života.
Opcije prehrane: Svim zaposlenicima svakodnevno je osiguran topli obrok koji si svatko ponaosob odabire između nekoliko ponuđenih menija, a osim toga u tvrtki se svatko može poslužiti kuhinjom i svim aparatima koji su na raspolaganju.
Specifičnosti: Briga o zdravlju je na prvom mjestu te je svim zaposlenicima osigurano dopunsko zdravstveno osiguranje te besplatni sistematski pregledi. Nadalje, svakom zaposleniku koji dobije prinovu darujemo novčanu naknadu.

ZAPOŠLJAVANJE
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini:
21
Opis procedure zapošljavanja: Neovisno o tome prijavljuje li se kandidat s otvorenom prijavom ili je dio selekcijskog procesa nastavno na objavljeni natječaj, postoji nekoliko faza selekcijskog procesa. On se sastoji od intervjua s HR menadžerom, tehničkog intervjua sa zadatkom i završnog intervjua s upravom tvrtke za dogovaranje konačnih uvjeta. Trajanje cijelog procesa selekcije (od zaprimanja CV-ja do potpisivanja ugovora) ovisi o tome je li se kandidat aplicirao/la na neki otvoreni natječaj za posao ili je pozvan nakon što je zaprimljena otvorena prijava za posao. Isto tako ovisi i koliko će vremenski kandidatu trebati za rješavanje tehničkog zadatka. Generalno se trudimo da cijeli proces ne traje dulje od mjesec dana.
Raspon plaća: Ovisi o radnom mjestu i senioritetu.
Dodatni benefiti: fleksibilno radno vrijeme, oprema za rad, mogućnost dodatne edukacije, osiguran parking, plaćeni sistematski pregled, dopunsko osiguranje, novčana naknada pri rođenju djeteta, svakodnevno osiguran topli obrok, mogućnost povremenog remote rada

STUDENTI 
Mogućnost obavljanja prakse, zapošljavanja preko student servisa, kraćeg radnog vremena:

Svoju karijeru u Gaussu moguće je započeti još za vrijeme srednje škole ili studija. Najviše surađujemo s fakultetima tehničkih usmjerenja na kojima i naši zaposlenici drže gostujuća predavanja. Organiziramo i stručne prakse te nudimo stipendije i pružamo mogućnost razvoja; najprije u statusu učenika/studenta, a potom i kao zaposlene osobe po završetku obrazovnog programa. Obrazovanje je prioritet te je omogućeno kraće radno vrijeme za zaposlenike koji su još uvijek u fazi obrazovanja, bilo srednjoškolskog ili fakultetskog.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.