Undabot

Undabot je tvrtka specijalizirana za custom dizajn i razvoj visokokvalitetnih mobilnih i web aplikacija za klijente, orijentirana prvenstveno na europsko tržište. 

OSNOVNI PODACI O TVRTKI 
Web stranica:
Undabot.com
Godina osnutka: 2013. 
Lokacija: Ul. Ivana Lučića 2a, Zagreb 
Prihod: cca 14,5 mil.kn (2020.)
Broj zaposlenih: 60
Uprava tvrtke: Hrvoje Kapetanović, Daniel Petljak, Saša Ignjatović

DJELATNOST TVRTKE:
Undabot je tehnološka tvrtka specijalizirana za custom dizajn i razvoj visokokvalitetnih mobilnih i web aplikacija za klijente. Fokus nam je na zahtjevnim i kompleksnim aplikacijama, a klijente pratimo na cijelom putu - od idejne faze do puštanja u rad te kasnije nadzora aplikacija. Za svoja postignuća drugu godine zaredom uvršteni smo među 1% najboljih IT tvrtki na svijetu prema Clutch “Top 1000 B2B” listi, a uz to nalazimo se i u top 100 najbrže rastućih u Srednjoj Europi.

Naš rad prepoznat je na domaćem i stranom tržištu, gdje smo se istaknuli self-care mobilnim i web aplikacijama za A1 Telekom Austria Grupu, self-care mobilnom aplikacijom za Wiener osiguranje, web aplikacijom ZLTO za savjetovanje u poljoprivrednoj industriji u Nizozemskoj, mobilnom self-care i mCommerce aplikacijom za globalnu tvrtku Foreo, inovativnu news aplikaciju 24sata, tehnološkim partnerstvom na razvoju Poq globalne white label mCommerce aplikacije te mobilnom aplikacijom za beskontaktno pregledavanje cjenika u kafićima i restoranima koju radimo u suradnji s Coca-Cola HBC Adria. Ove godine za SmartLines aplikaciju koju smo izradili u suradnji s MAR-MAR-om, proizvođačem LipaMill bilježnica, proglašeni smo dobitnikom Nagrade za izvrsnost u kategoriji “Aplikacije i mobiteli - Produktivnost” te u kategoriji „Najbolja upotreba mobilne kamere“ na W3 natječaju. Kroz godine smo narasli toliko da možemo raditi na velikim, kompleksnijim projektima, no zadržali smo duh malog tima pa njegujemo individualizirani pristup, otvorenu komunikaciju, brinemo za ljude i važno nam je da se  članovi našeg tima razvijaju u smjeru koji im je zanimljiv.

Usluge koje se pružaju: Solution Design, UX/UI Design, razvoj web i mobilnih aplikacija

TEHNOLOGIJE:
Širok portfolio usluga podržavamo stručnim timovima koji se sastoje od: web backend i frontend inženjera, mobilnih iOS i Android inženjera, UX/UI dizajnera, project managera, QA specijalista i DevOps inženjera, tehničkih voditelja projekata, softverskih arhitekata i poslovnih analitičara.  

Tehnologije koje koristimo: JavaScript, Vue.js, React.js, Node.js, TypeScript, PHP, Symfony, Docker, Kotlin, Dagger2 and/or Koin, RxJava/Coroutines+Flow, Swift, OOP, CocoaPods, MVC, MVVM.

Metodologije: Agile i Waterfall razvojne metodologije

OSNOVNI PODACI O ATMOSFERI U TVRTKI
Prosječna dob zaposlenih: 32
Korporativna kultura: 
Undabot je temeljen na kulturi kontinuiranog učenja, koje je jedan od temelja našeg poslovanja. Učimo jedni od drugih kroz grupni rad, redovni feedback, transparentnu komunikaciju i suradnju kao i kroz razne edukacije i konferencije na kojima prisustvujemo. Osim toga fokusiramo se na kvalitetu i trudimo se posložiti procese tako da budu prilagođeni i timu i projektima, a članovi tima sudjeluju u postavljanju naših standarda i procesa rada. Volimo izazove jer njeguju naš istraživački duh i kreativnost, a osim toga omogućuju nam da napredujemo. Zajedno stvaramo okruženje u kojem se osjećamo zadovoljno i prihvaćeno. Važno nam je da naši zaposlenici znaju koliko ih cijenimo i poštujemo, zato se ne libimo pohvaliti i proslaviti svaki njihov uspjeh. Važno nam je da radimo u opuštenoj atmosferi, a osim druženja za vrijeme posla, petkom se tradicionalno družimo nakon posla u Fakinu te redovno tijekom godine organiziramo timska okupljanja kako bismo se vidjeli uživo.

Benefitima koje nudimo nastojimo omogućiti dobru ravnotežu privatnog i poslovnog života, kao i poduprijeti održavanje svih aspekata zdravlja naših članova tima. 

Opcije prehrane: U uredima imamo kompletno opremljenu kuhinju u kojoj su svakodnevno dostupne grickalice, voće te topli i hladni napitci, a u blizini se nalazi mnogo restorana koji nude šarolik izbor za ručak za svačiji ukus i tip prehrane. 

Specifičnosti: 
Izdvajamo se zbog svog fokusa na precizno birane kompleksne web i mobile projekte koji zahtijevaju visoku razinu znanja, izvrsnost i pouzdane stručne timove. Nalazimo se u “cloudu”- naš moderan i prostran ured nalazi se na 20. katu u zagrebačkom Eurotoweru s 360°  pogledom na grad u kojem se volimo družiti s našim krznenim ljubimcima.

ZAPOŠLJAVANJE
Profil ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: 
Zapošljavamo developere sa znanjem različitih programskih jezika iz mobilne i web domene te dizajnere, project managere i druge digitalne stručnjake. Osim njih, u našem su timu i kolege iz struka koje nisu iz digitalnog svijeta, kao što su ekonomija i psihologija.
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 22

Opis procedure zapošljavanja: 
Kroz selekcijski proces trudimo se bolje upoznati osobu koja stoji iza stavki u životopisu. Zato nas posebno vesele intervjui jer nam je drago kroz razgovor upoznati ambiciozne, motivirane i znatiželjne potencijalne buduće kolege te saznati više o njihovom dosadašnjem iskustvu kao i daljnjim aspiracijama. Osim zapošljavanja kroz otvorene natječaje, volimo porazgovarati i s kandidatima koji se jave otvorenom molbom ili su jednostavno zainteresirani čuti više o nama, jer vjerujemo da svatko ima jedinstven skup kompetencija koje mogu pridonijeti razvoju našeg tima te smo spremni napraviti prvi korak za ostvarivanje potencijalne suradnje u budućnosti. Istovremeno je to prilika za kandidate da saznaju više informacija o nama, našim projektima, načinu rada kao i timu s kojem bi surađivali. Ako postoji obostrani interes, drugi krug selekcije sastoji se od tehničkog ili stručnog zadatka prilagođenog poziciji o kojoj je riječ, kojim dobivamo jasniji uvid u način na koji kandidat pristupa problemima i kako bi nam bilo raditi zajedno.
Završni krug sastoji se od tehničkog/stručnog intervjua u kojem kandidat kroz razgovor s voditeljem tima i kolegom iz tima dobije povratnu informaciju o samom rješenju zadatka kao i detaljnije prokomentira day-to-day aspekte posla i očekivanja s obje strane. Selekciju promatramo kao dvosmjeran proces kojim i mi i kandidat procjenjujemo koliko nam se očekivanja međusobno podudaraju pa nam je važno da kroz razgovor kandidat dobije sve informacije koje su mu bitne da donese odluku o dugoročnoj suradnji. 

Raspon plaća: Početna plaća ovisi o poziciji te razini odgovornosti koja ona uključuje, a daljnja povećanja su kontinuirana i prate razvoj zaposlenika. 
Dodatni benefiti: Fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće, uplate u dobrovoljni mirovinski fond, u potpunosti pokrivena Multisport kartica, edukacijski budžet, interne edukacije, strukturirani onboarding i mentorstvo za nove zaposlenike, bonus za preporuke, prigodni pokloni tijekom godine, vrhunska oprema za rad, božićnica, timski budžet za zabavu, besplatni parking za bicikl, Pet friendly ured.

STUDENTI
U 2021. godini smo organizirali našu prvu iOS akademiju kojom su studenti prošli osnovne i napredne pojmove u iOS developmentu, a uz vodstvo mentora radili na vlastitim projektima i time razvijali svoje vještine. Danas su dvojica praktikanata iz te akademije naši kolege.  

Osim što organiziramo studentske prakse, otvoreni smo za zapošljavanje studenata na raznim pozicijama, tako svoju karijeru u IT-u možete započeti u Undabotu već tijekom fakulteta. Studente smatramo punopravnim članova tima koji radno vrijeme prilagođavaju svojim fakultetskim obavezama. Kao i svaki novi zaposlenik, studenti imaju svog mentora koji ih postepeno uvodi u procese rada, educira oko rada s tehnologijama i projektima te kontinuirano prati napredak.

Redovno mentoriramo studente kroz studentska natjecanja kao što su Lumen Development i TVZ Mc2. Drago nam je održati i radionice i predavanja o raznim temama  (UX/UI dizajn, iOS, Android, PHP, frontend development, project management…) na fakultetima, raznim konferencijama, online i u našim uredima.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.