Trikoder

Trikoder je tvrtka koja se bavi razvojem visokokvalitetnih web i mobilnih rješenja.

Osnovni podaci o tvrtki
Web stranica: trikoder.net
Godina osnutka: 2008.
Lokacija tvrtke: Zagreb, Miroslava Miholića 2 
Broj zaposlenih: 60
Uprava tvrtke: Igor Sobota

Djelatnost tvrtke
Glavna djelatnost: razvoj web i mobilnih aplikacija, data science razvoj
Usluge koje se pružaju: Trikoder je jedna od vodećih IT tvrtki specijaliziranih za razvoj custom softvera kompleksnih online sustava koji imaju velik promet. Dio smo Styria Digital Marketplaces, a trenutni tim obuhvaća 60ak stručnjaka iz područja back-enda, front-enda, mobile developmenta, data sciencea i UX/UI dizajna. Najveći i glavni projekt na kojem trenutno radimo je Njuškalo.
Događaji koje organizira: interni događaji: interni meetup (show off) svaki ponedjeljak; eksterni događaji: hostanje Elastic Zagreb meetupa i ZGPHP meetupa 

Tehnologije
Tehnologije: PHP, Symfony, JavaScript, Vue.js, Phyton, Elasticsearch, Redis, Kotlin, Swift 
Metodologija: Agilna metodologija u većini timova (Scrum). Code review je obavezan za development.

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki
Prosječna dob zaposlenih: 31
Korporativna kultura: U Trikoderu je atmosfera prije svega opuštena. Ekipa je prijateljski nastrojena i jako voli učiti, tako da se potiče međusobna suradnja i dijeljenje znanja. Cijenimo otvorenu komunikaciju, međusobno poštovanje i suradnju, kao i usmjerenost na napredak. Benefitima nastojimo omogućiti dobru ravnotežu između poslovnog i privatnog života.
Opcije prehrane: U uredima imamo kompletno funkcionalnu kuhinju, na raspolaganju su razni aparati, od pećnice, štednjaka do blendera, vrhunskog aparata za kavu i besplatne Cedevite. U okolici je i nekolicina dobrih restorana u kojima se može pojesti kvalitetan ručak.

Specifičnosti: 
1. Suradnja s Njuškalom – ne može se nazvati klasičnim klijentskim odnosom, već sestrinskom tvrtkom s kojom suradnju nastojimo poboljšati kroz naš Integrated Product Development proces. 
2. Razvoj karijere – svaki zaposlenik dobiva razvojni plan i set kompetencija koje se od njega očekuju. Na temelju razvojnog plana i statusu određenih kompetencija temeljimo razvojne aktivnosti, a u skladu s time i napredovanja i povećanja plaće.

Zapošljavanje
Profili ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: Backend developeri (seniori)
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 15
Opis procedure zapošljavanja: Sam proces zapošljavanja ovisi o poziciji. Najčešće se sastoji od culture fit razgovora i tehničkog razgovora. Na razgovorima sudjeluje predstavnik HR-a, voditelj tima i tech lead tima. U procesima za neke pozicije imamo i tehnički zadatak vezan uz poziciju koji se rješava od kuće.
Raspon plaća: Ovisno o poziciji. Definirani su junior, mid i senior rangovi za svaku od pozicija te je u oglasu za određenu poziciju naveden i rang plaće.
Dodatni benefiti: individualni razvojni plan sukladan kompetencijama, prilika za dijeljenje znanja na internim meetupima, strukturirani onboarding i mentorstvo za nove zaposlenike, kultura koja aktivno pridonosi open-source zajednici, fleksibilno radno vrijeme s mogućnosti povremenog remote rada, slobodan dan za rođendan, plaćeni sistematski pregled, subvencionirana Multisport kartica, bonus pri rođenju djeteta, 2 mjeseca plaćenog dopusta za mlade očeve 
Studenti (Mogućnost obavljanja prakse, zapošljavanja preko student servisa kraćeg radnog vremena, zapošljavanje diplomanata bez iskustva): Uvijek imamo studenata, no ne na klasičan oblik studentske prakse. Kod nas su studenti punopravni članovi tima, samo što ne rade puno radno vrijeme, s kojim smo potpuno fleksibilni i studenti rade onoliko koliko mogu (preferencija je naravno da rade više od 20 sati tjedno).

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.