Nokia predstavila glazbene modele mobitela

Nokia predstavila glazbene modele mobitela

Nokia je ovih dana najavila dolazak novih Nokia Music Stores, više Comes with Music izdanja i tri nova glazbena uređaja. Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic i Nokia 5030 oživljavaju glazbu značajkama koje ljubiteljima glazbe širom svijeta pružaju jednostavan pristup glazbi koju vole.

Proširenjem glazbenog asortimana na više cjenovnih kategorija, uvođenjem većeg broja tržišta s uslugom Comes With Music i Nokia Music Store, kao i pojednostavljivanjem integracije ovih elemenata, kako na mobilnim uređajima tako i na PC-u, Nokia mijenja način uživanja u glazbi. Digitalni player koji Vam svira u džepu je i skladište i dućan i platforma za upravljanje svom vašom glazbom.

“Prodali smo više od 425 milijuna uređaja s digitalnim playerom i više od 700 milijuna uređaja s FM radiom, a to jasno pokazuje da je mobilni telefon prirodni uređaj za slušanje glazbe koji možete ponijeti sa sobom, ” rekla je Jo Harlow, Devices, Nokia. “Kombiniranjem digitalnog playera kao što je Nokia 5730 XpressMusic povezanog s neograničenim pristupom milijunima pjesama putem Comes With Music znači da će ljubitelji glazbe osim svojih omiljenih pjesama moći otkriti i zadržati i novu glazbu.”

Nokia Music Store trenutno je dostupan na 15 tržišta na tri kontinenta, a s njim je moguće tražiti ili kupiti glazbu, dobiti preporuke ili pronaći omiljenog izvođača, pjesmu ili album direktno iz uređaja. Nokia Music za PC softver olakšava organiziranje i prijenos glazbe između PC-a i kompatibilnog uređaja, ripanje i prženje CD-ova, kao i otkrivanje, preslušavanje i preuzimanje izravno s Nokia Music Storea. Meksiko je posljednja zemlja koja je danas lansirala Nokia Music Store dok se lanisranje u Portugalu, Norveškoj i Južnoj Africi očekuje u nadolazećim mjesecima.

Comes With Music pruža neograničeno preuzimanje glazbe s Nokia Music Store godinu dana ili 18 mjeseci. Može se odabrati među milijunima pjesama, čak i po isteku godine dana. Trenutno je dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu i Singapuru, dok se u Australiji očekuje do kraja mjeseca. Comes With Music očekuje se nadalje u Italiji, Švedskoj i Meksiku u sljedećih nekoliko mjeseci.

Najnoviji dodaci Nokia XpressMusic asortimanu - Nokia 5730 XpressMusic i Nokia 5330 XpressMusic - biti će ponuđeni kao uređaji kompatabilni s Comes With Music i to na odabranim tržištima.

Nokia 5730 XpressMusic

Nokia 5730 XpressMusic je Nokijin prvi glazbeno optimizirani uređaj s punom QWERTY tipkovnicom – idealnom za brze poruke. Srce ovog uređaja je Homescreen za XpressMusic koji pruža pristup i dinamične informacije o glazbi, ljudima, igrama, elektroničkoj pošti i kalendaru. Homescreen uključuje poboljšanu traku s kontaktima koja može uključivati do 20 prijatelja ili članova obitelji i pruža izravan pristup glazbi, N-Gageu i ostalim aplikacijama, kao što su Facebook, Fotografije, Ovi Kontakti, Karte, slanje poruka itd. S Ovi Kontaktima možete vidjeti koji prijatelji su spojeni na Internet, čavrljati s njima, te čak vidjeti koju glazbu slušaju.

Music prečac nudi brz pristup glazbi spremljenoj na uređaju, ali i Nokia Music Storeu gdje se mogu pronaći informacije o umjetnicima, glazbi i preuzimanju glazbe, izravno na uređaju.

S tipkama namijenjenim igrama Nokia 5730 XpressMusic je prava N-Gage naprava. Izravan pristup N-Gage Arena zajednici i predinstalirane N-Gage igre potiču na spajanje, nadmetanje i uspoređivanje najboljih rezultata s prijateljima koji su spojeni na Internet. Nokia je također lansirala mobilni držač CR-110 za Nokiju 5730 XpressMusic .

Ovaj uređaj se očekuje na tržištu u drugom tromjesečju 2009. godine, a očekivana maloprodajna cijena bez poreza bit će 280 eura.

Nokia 5330 XpressMusic

S modernim dizajnom i svjetlosnim efektima, Nokia 5330 XpressMusic je idealna za glazbu i društvene mreže. XpressMusic tipke sa strane ekrana omogućuju trenutan pristup glazbi. Standardna utičnica od 3.5mm nudi kristalno jasan zvuk svim slušalicama, a baterija s produženim trajanjem omogućuje više od 24 sata slušanja. Naravno, Nokia 5330 XpressMusic pruža pristup stranicama specijaliziranim za online dijeljenje sadržaja kao što su Ovi, Facebook i MySpace.

Očekuje se da će Nokia 5330 XpressMusic biti dostupna u trećem tromjesečju 2009.godine, a očekivana maloprodajna cijena će biti 160 eura.

Kako bi obogatili iskustvo slušanja glazbe u pokretu, Nokia nudi mnoštvo dodataka. Slušalice Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-504, čija je isporuka upravo počela, imaju visoko kvalitetan audio i moćne zvučnike, poništivač jeke i redukciju buke. Model slušalica Nokia Stereo Headset WH-500 su također sjajan izbor i za slušanje glazbe i pozive, a kompatibilne su s širokim rasponom uređaja. Oba modela se mogu jednostavno složiti i spremiti u prenosivu torbicu. Maleni zvučnici Nokia Mini Speakers MD-8 s ekstra dugim vremenom emitiranja idealni su za dijeljenje omiljenih pjesama s prijateljima.

Nokia 5030

Nokia 5030 je prvi Nokijin mobilni uređaj s ugrađenom FM radio antenom koja u potpunosti eliminira potrebu za slušalicama ili zvučnicima. Kada se polegne na stol, Nokia 5030 služi kao prijenosni FM radio i idealna je za ljude na tržištima u razvoju kojima je radio najvažniji izvor informacije i razonode. Nokia 5030 ima bateriju za 10 sati razgovora i 24 sata slušanja radija, snažan zvučnik, a može se nabaviti u dvije prekrasne boje – grafitno sivoj i crvenoj.

Očekuje se da će Nokia 5030, jedan od najdostupnijih uređaja s FM radijom, izaći na tržište u drugoj četvrtini 2009. godine, s predviđenom maloprodajnom cijenom manjom od 40 eura, bez poreza.