Uveden informatički sustav u prvu hrvatsku e-bolnicu

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju iz Krapinskih toplica i prva e-bolnica u Hrvatskoj – Akromion - poboljšala je svoj informatički sustav integracijom sustava Medicus zagrebačke tvrtke Omega software.

U ovaj projekt je utrošeno ukupno 1500 radnih sati, uključivao je projektne timove od strane klijenta i tvrtke Omega software-a, a sastojao se od implementacije cjelokupnog sustava za materijalno i financijsko poslovanje. Okosnica projekta je bila integracija poslovnog rješenja Imperios s bolničkim sustavom Medicus, tvrtke MCS Grupe.

Medicus uključuje sav bolnički segment poslovanja, od zaprimanja i evidencije te vođenja dokumentacije za svakog pojedinog pacijenta, do nabavke materijala za potrebe bolnice. Poslovno rješenje Imperios preuzima sve spomenute podatke i priprema ih za korištenje u financijskom dijelu sustava, kao i za izvještaje namijenjene Upravi bolnice.

Postojeći izvještajni sustav je nešto jednostavniji te obuhvaća najosnovnije izvještaje poput analize svih operacija, analize nabave potrošnog materijala i ostvarenja ugovora s HZZO-om, a u narednom periodu suradnja na relaciji Akromion-Omega software se nastavlja u vidu izrade sofisticiranog izvještajnog sustava za poslovno odlučivanje, kojim će Uprava bolnice u svakom trenutku imati dostupne sve ključne informacije.

Ovim značajnim projektom pružena je podrška svim ključnim poslovnim procesima, od administrativnih i komercijalnih, pa sve do specijaliziranih medicinskih i bolničkih procesa koji su sastavni dio poslovanja bolnice Akromion.

Bolnica Akromion prva je e-bolnica u Hrvatskoj, najmodernije opremljena te s timom vrhunskih stručnjaka. Bolnica se nalazi na vrlo ugodnoj lokaciji te nudi kompletnu uslugu na jednom mjestu, od pregleda do operacije. Također, posrednik su između pacijenta, komisije koja odobrava rehabilitaciju i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Na taj način pacijent odmah po završetku tretmana/operacije odlazi na rehabilitaciju, bez čekanja i dugotrajnog prikupljanja potrebne papirologije.