Croatia osiguranje uskoro sigurnije, zahvaljujući sekundarnom računarskom sustavu

Croatia osiguranje d.d., ECS d.o.o. i KING ICT d.o.o., potpisali su tripartitni Ugovor o projektu uspostave jedinstvenog sekundarnog računarskog centra koji je lociran u Filijali Velika Gorica, a omogućuje normalan rad glavnih dijelova informacijskog sustava kompanije u slučaju neželjenih događaja poput kvarova, požara, poplava ili namjernih diverzija u primarnom računarskom centru.

S ciljem unapređenja poslovanja i povećanja informatičke sigurnosti, CROATIA osiguranje, sustav je razvila vlastitim resursima, i time postalo prvo hrvatsko osiguravateljno društvo koje će ga implementirati i svojim korisnicima omogućiti sigurnost podataka te povećati raspoloživost svog poslovanja.

„Daljnja informatizacija našeg društva neophodna je kako bi se pratili suvremeni trendovi, a koji su uzrok sve većih potreba u svijetu poslovanja. Ovakvim ulaganjima i naporima želimo pokazati kako ne smijemo prestati unaprjeđivati svoju konkurentnost i kvalitetu koja nas čini liderom u osiguranjima u zemlji“, izjavio je Filip Ujević, direktor Sektora za informatičku potporu poslovnih procesa CROATIA osiguranja.

Projekt je u završnoj fazi, i nastavak je informatičke modernizacije CROATIA osiguranja započete prošle godine unaprjeđivanjem online prodaje, lansiranjem novih korporativnih web stranica te uvođenjem novog sustava poslovne inteligencije, sve u svrhu usavršavanja i podizanje kvalitete usluga te procesa poslovanja u cjelini.