Goran Češnovar: U HG Spot dolazim na prijedlog Hrvoja Prpića

Telefonski smo razgovarali s novim predsjednikom Uprave HG Spota Goranom Česnovarom, koji vjeruje kako se HG Spot može ponovno podići na staru slavu.

Rep.hr: Kako to da se vraćate u HG Spot? Koji su Vaši motivi i tko Vas je predložio?

Goran Češnovar: Moj povratak došao je na prijedlog Hrvoja Prpića, a ovo je i mogućnost da ponovno podignemo HG Spot na staru slavu.

Rep.hr: Zvučite mi dosta optimistično - znači li to da HG Spot nije u tolikim problemima kao što se čini u medijima?

Goran Češnovar: Stanje je dosta problematično, ima dosta stvari koje treba riješiti, vjerujem da se to može uz pravo vodstvo.

Rep.hr: Hrvoje Prpić je nedavno rekao kako je uzrok lošeg stanja loša Uprava. Slažete li se s tom ocjenom?

Goran Češnovar: Da, uzrok je loša uprava, postavljena je nova i stara je smijenjena.

Rep.hr: Kakvo je stanje s poslovnicama? Vidimo da konkurentski Vemil zatvara poslovnicu u Osijeku. Ima li i HG Spot istih problema?

Goran Češnovar: Poslovnice su naši aduti, i one će ići u reorganizaciju, egzistirat će i dalje.

Rep.hr: Možete li općenito reći od čega se sastoji Vaš poslovni plan?

Goran Češnovar: Press release s poslovnim planom će ići pa ćete ga vidjeti, postavljen je i većina stvari je definirana.

Otkazi u King ICT-u i Siemensu

Tvrtkama koje su prethodnih dana podijelile otkaze pridružio se nedavno i King ICT, koji je prema našim neslužbenim informacijama prilikom trećeg vala otpuštanja broj zaposlenih smanjio za dodatnih 10 posto.

Bugarski Technomarket došao u Hrvatsku, ali ne kupuje HG Spot

Otvaranjem trgovine potrošačke elektronike i bijele tehnike Technomarket u sklopu riječkog trgovačkog centra Plodine, bugarski lanac Technomarket ušao je na hrvatsko tržište, piše pcchip.hr

Hrvoje Prpić misli da HG Spot propada zbog lošeg menadžmenta

Razlog loše situacije u HG Spotu nije zasićenje tržišta, nego loše vođenje kompanije, rekao je u izjavi za portal SEEbiz.eu osnivač te tvrtke Hrvoje Prpić.

Hrvoje Prpić pokreće prvi svjetski 3D trgovački centar

Prvi svjetski online 3D trgovački centar otvorit će se u Hrvatskoj, a iza njega stoji bivši vlasnik HG Spota, Hrvoje Prpić - piše vecernji.hr

HG Spot prijavljen inspekciji

Državno odvjetništvo i Inspektorat primili su prijave radnika HG Spota koji terete tvrtku za kršenje Zakona o radu, ali i gospodarski kirminal, piše Jutarnji.

HG Spot ne ide u restrukturiranje zahvaljujući Zabi?

Zagrebačka banka, najveći vjerovnik HG Spota i jedan od tri najveća dioničara tvrtke, uspjela je pomiriti interese dioničara, dobavljača i Uprave HG Spota, piše Poslovni.hr

Poslodavci zaključali radnike u osječkom Vemilu

Kriza u osječkoj poslovnici lanca trgovina računalne opreme Vemil kulminirala je danas kad su poslodavci zaključali radnike i pozvali policiju, piše Večernji list.

Goran Češnovar novi predsjednik Uprave HG Spota

Goran Češnovar izabran je jučer za novog člana Uprave HG Spota nakon što je na 13. sjednici nadzornog odbora prihvaćena ostavka dosadašnje Uprave iu sastavu Alma Curl, Sanja Biočić i Arijana Suvaljko.