Poslodavci zaključali radnike u osječkom Vemilu

Poslodavci zaključali radnike u osječkom Vemilu

Kriza u osječkoj poslovnici lanca trgovina računalne opreme Vemil kulminirala je danas kad su poslodavci zaključali radnike i pozvali policiju, piše Večernji list.

Poslovodstvo je po svemu sudeći htjelo spriječiti radnike koji nisu dobili plaće od osmog mjeseca da se pokušaju naplatiti uzimanjem novca ili opreme iz trgovine.

Radnici koji su poslali i nekoliko prijava državnom inspektoratu kažu kako ne žele otići dok im se ne da izvanredni otkaz kao tehnološkom višku, kako bi mogli ostvariti prava na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Svojom odlučnošću radnici Vemila potvrdili su tvrdnje poslodavca koji na webu u rubrici "Karijere" ističe: "Naši zaposlenici su odlučni i kreativni, s jakom radnom etikom, odlikuje ih pozitivan stav i želja za dobro obavljenim poslom."

Zanimljivo je i kako piše da su "uspješnost Vemila prepoznali i posloprimci na portalu Moj Posao koji su nas proglasili jednim od 'poslodavaca prvog izbora', kao i novinari Jutarnjeg lista koji su nas prepoznali na tržištu rada među desetak najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj".