Goran Češnovar novi predsjednik Uprave HG Spota

Goran Češnovar izabran je jučer za novog člana Uprave HG Spota nakon što je na 13. sjednici nadzornog odbora prihvaćena ostavka dosadašnje Uprave iu sastavu Alma Curl, Sanja Biočić i Arijana Suvaljko.

Prema podacima s LinkedIna, Goran Češnovar do sada je bio brand menadžer unutar tvrtke M SAN, a od 2001. do 2005. godine radio je u HG Spotu kao glavni voditelj nabave.

Intenija nove Uprave je imenovanje Hrvoja Prpića za savjetnika, koji će obavljati poslove glavnog strateg ai voditelja upravljačkog tima društva, objavljeno je u priopćenju HG Spota na Zagrebačkoj burzi.

Postojeći većinski dioničari Društva suglasni su s imenovanjem nove Uprave, a vodeći pojedinačni dioničar Društva će povući zahtjev za sazivanje izvanredne skupštine Društva. Namjera je većinskih dioničara Društva imenovati novi Nadzorni odbor Društva s g. Sašom Lončarem kao predsjednikom Nadzornog odbora.

Namjera je nove Uprave implementirati plan restrukturiranja Društva, koji uključuje:
(i) sklapanje strateškog partnerstva s ključnim dobavljačima na domaćem tržištu,
(ii) restrukturiranje bilance i reprogram obveza Društva, te
(iii) implementaciju mjera trenutnog operativnog optimiziranja poslovanja i provoñenje detaljnog srednjoročnog poslovnog plana.

Navedena reorganizacija Društva osigurat će daljnju poziciju Društva kao vodećeg maloprodajnog lanca IT opreme i potrošačke elektronike na domaćem tržištu, kreirat će pretpostavke za daljnji rast na zdravim osnovama i omogućit će uredno izvršavanje obveza prema vjerovnicima.

Promjena Uprave pozitivno je djelovala i na stanje HG Spota na Burzi, gdje je cijena dionice skočila oko 50 posto čime se vratila blizu razine od prije osam dana.

Bugarski Technomarket došao u Hrvatsku, ali ne kupuje HG Spot

Otvaranjem trgovine potrošačke elektronike i bijele tehnike Technomarket u sklopu riječkog trgovačkog centra Plodine, bugarski lanac Technomarket ušao je na hrvatsko tržište, piše pcchip.hr

Hrvoje Prpić misli da HG Spot propada zbog lošeg menadžmenta

Razlog loše situacije u HG Spotu nije zasićenje tržišta, nego loše vođenje kompanije, rekao je u izjavi za portal SEEbiz.eu osnivač te tvrtke Hrvoje Prpić.

Hrvoje Prpić pokreće prvi svjetski 3D trgovački centar

Prvi svjetski online 3D trgovački centar otvorit će se u Hrvatskoj, a iza njega stoji bivši vlasnik HG Spota, Hrvoje Prpić - piše vecernji.hr

HG Spot prijavljen inspekciji

Državno odvjetništvo i Inspektorat primili su prijave radnika HG Spota koji terete tvrtku za kršenje Zakona o radu, ali i gospodarski kirminal, piše Jutarnji.

HG Spot ne ide u restrukturiranje zahvaljujući Zabi?

Zagrebačka banka, najveći vjerovnik HG Spota i jedan od tri najveća dioničara tvrtke, uspjela je pomiriti interese dioničara, dobavljača i Uprave HG Spota, piše Poslovni.hr

Goran Češnovar: U HG Spot dolazim na prijedlog Hrvoja Prpića

Telefonski smo razgovarali s novim predsjednikom Uprave HG Spota Goranom Česnovarom, koji vjeruje kako se HG Spot može ponovno podići na staru slavu.