Kategorija: Poduzetništvo

Gajšakovi setovi apsolutni hit na Kickstarteru | Poduzetništvo | rep.hr
Poduzetništvo

Gajšakovi setovi apsolutni hit na Kickstarteru

Poslovni anđeli od 111 prijava odabrali samo jednu

Poslovni anđeli od 111 prijava odabrali samo jednu | Poduzetništvo | rep.hr

Hrvatska mreža poslovnih anđela koja povezuje poduzetnike i ulagače do sada je primila 111 poduzetničkih ideja za projekte, 68 ih je eliminirano zbog neprikladnosti, a od 14 koji su prezentirani anđelima-ulagačima, realizaciju je za sada doživio samo jedan.

Deset najboljih društvenih mreža za poduzetnike

Deset najboljih društvenih mreža za poduzetnike | Poduzetništvo | rep.hr

Veliki broj računalno osvještenih zaposlenika čuo je za poslovnu društvenu mrežu Linkedin, ali ne i za ostalih devet poslovnih društvenih mreža idealnih za poduzetnike prema izboru portala mashable.com

Preko hitro.hr-a osnovano preko 30.000 obrta i tvrtki

Hitro.hr, servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju poduzetnika i građana s tijelima državne uprave, obilježava svoju četvrtu godišnjicu postojanja.

Servis FINA kompenzacija besplatan do rujna

Kako bi i Financijska agencija pridonijela poboljšanju likvidnosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj, od 1. svibnja do 1. rujna tekuće godine, servis „FINA kompenzacija“ bit će besplatan te se neće niti za jedan kompenzirani iznos naplatiti naknada.

Zbog krize u tri mjeseca zatvoreno 3000 obrta

U Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine zabilježeno zatvaranje 3.000 obrta, što je alarmantno stanje, pa Hrvatska obrtnička komora očekuje od Vlade i Ministarstva gospodarstva poduzimanje mjera kako bi se pomoglo obrtnicima, istaknuto je na jučerašnjoj tematskoj sjednici Upravnog odbora HOK-a o globalnoj gospodarskoj krizi i utjecaju na hrvatsko obrtništvo.

Grad Zagreb predvodi insolventne

Prema stanju krajem veljače 2009. godine, iznos obveza koje nisu podmirene neprekidno do 60 dana bio je, po teritorijalnoj rasprostranjenosti i po područjima djelatnosti, vrlo različit, priopćila je Fina. Po teritorijalnoj rasprostranjenosti najveći udjel ukupno nepodmirenih obveza neprekidna trajanja do 60 dana zabilježen je kod pravnih osoba s područja Grada Zagreba (33,5 posto ukupno nepodmirenih obveza).

Popis koji novi poduzetnici ne smiju zanemariti

Započeti svoj posao nije lako, zbog čega s portala usatoday.com prenosimo osam savjeta za poduzetnike početnike, kako bi se sigurnije uputili u svijet poduzetništva.

Intervju - Vedran Pražen: Od garaže do proboja na strana tržišta

Intervju - Vedran Pražen: Od garaže do proboja na strana tržišta | Poduzetništvo | rep.hr

Suvlasnik i direktor splitske tvrtke Gideon multimedia Vedran Pražen u razgovoru za rep.hr ispričao je najzanimljivije dijelove svog puta od garaže do uspješnog proboja na strana tržišta i otkrio kako mu je trenutno najveći problem gdje pronaći nove zaposlenike.

Hitro.hr dobio nagradu u Južnoafričkoj Republici

Servis hrvatske Vlade hitro.hr proglašen je najboljim konceptom usluge u području registracije tvrtke, kao i uporabe i primjene elektronskih rješenja na ovogodišnjoj konferenciji Corporate Registers Foruma u Južnoafričkoj Republici, piše pcchip.

Ministarstvo gospodarstva poduzetnicima nudi 340 milijuna kuna

Ministarstvo rada, gospodarstva i poduzetništva danas počinje s objavom javnih poziva za projekte poticanja poduzetništva na osnovi Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2009. godinu.