Servis FINA kompenzacija besplatan do rujna

Kako bi i Financijska agencija pridonijela poboljšanju likvidnosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj, od 1. svibnja do 1. rujna tekuće godine, servis „FINA kompenzacija“ bit će besplatan te se neće niti za jedan kompenzirani iznos naplatiti naknada.

Na ovaj se način pozivaju svi poduzetnici i obrtnici da aktivno sudjeluju u servisu, prijave svoje obveze za sljedeći ciklus multilateralnih kompenzacija koji će se provesti u utorak, 12. svibnja ove godine, jer jedino na taj način mogu naplatiti svoja potraživanja.

Prijavom dospjelih obveza kroz servis „FINA kompenzacija“ omogućava se naplata nepodmirenih dugovanja i potraživanja, bez uporabe novca. Dovoljno je prijaviti svoje obveze i izvijestiti svog vjerovnika da također prijavi svoje obveze u servis „FINA kompenzacija“, a ostalo odrađuje servis. Ostale prednosti servisa su u olakšanom i ubrzanom poslovanju, servis je dostupan putem interneta 24 sata tjedno, odnosno putem pošte, telefaksa ili neposredno u FINA-inoj poslovnici.

Za uspješno provođenje obračunskog plaćanja potreban je veliki broj korisnika, i to ne samo na nivou države već i na nivou regija, koji aktivno prijavljuju svoje obveze stvarajući međusobno povezan lanac. Najnoviji podaci pokazuju da je do sada, dakle u godinu i pol dana, koliko je servis „FINA kompenzacija“ na tržištu, registrirano oko 3 500 korisnika servisa.

Sve informacije o servisu „FINA kompenzacija“, ali i ostalim proizvodima i uslugama Financijske agencije, dostupne su na www.fina.hr, putem e-pošte na adresi info@fina.hr, ili putem besplatnog telefona 0800 0080.