Novi List od danas na Twitteru

Novi List od danas na Twitteru

Novi list je najnoviji veliki medij koji je počeo ozbiljno shvaćati Twitter te je na njemu danas otvorio svoj kanal.

Mediji su tako uz predsjedničke kandidate prvi koji su u velikom broju prepoznali Twitter kao kanal komunikacije, a s vremenom će zacijelo na Twitter doći i sve više tvrtki.

Među zagriženim Twitterašima često se čuju kritike na račun medija koji svoj kanal na Twitteru koriste isključivo kao RSS (tj. ne komuniciraju s korisnicima, već samo objavljuju linkove na svoje članke), no čini se da se i tu situacija polako mijenja.

U početku je Radio 101 bio jedan od rijetkih koji je prihvatio Twitter za komunikaciju s korisnicima, a još neki slijede njegov trend. U ovu skupinu trenutno ne možemo ubrojiti Novi List, no moguće je da će se situacija s vremenom promijeniti.

Google pregovara o kupnji Twittera

Google pregovara o kupnji Twittera objavio je Washington Post pozivajući se na glasine iz dva izvora bliska progovorima.

Oprah podigla posjećenost Twittera za 43 posto

Povećanje posjećenosti kao posljedica reportaže na televiziji čest je slučaj u Hrvatskoj, ali bi malo tko očekivao da popularni i iznimno posjećeni svjetski servis poput Twittera može na osnovu televizijske reportaže ostvariti rast od čak 43 posto u jednom danu.

Dell prihodovao tri milijuna dolara zahvaljujući Twitteru

Tvrtka Dell objavila je kako su tri milijuna dolara njihove prodaje došli preko Twittera - socijalne mreže čija profitabilnost se još istražuje, piše Informationweek.

Hrvatski mediji sve prisutniji na Twitteru

Lista hrvatskih internet medija koji su odlučili koristiti Twitter - društvenu mrežu koja omogućuje objavu kratkih informacija koje mogu pratiti sljedbenici - polagano se povećava, a u pravilu objavljuju naslove i linkove na svoje članke na internet izdanjima.

Britanska kraljevska obitelj pokrenula kanal na Twitteru

Britanska kraljevska obiteljod sada ima svoj kanal na Twitteru, objavio je BBC.

Britanska Vlada javnoj upravi preporučila korištenje Twittera

Velika Britanija objavila je 20 stranica uputa o tome kako koristiti Twitter, namijenjenih službama javne uprave te države, javlja The Associated press.

Redizajniranjem Twitter postao upotrebljivi news servis

Mikroblogerski servis Twitter doživio je redizajn, te njegova naslovnica sada puno više sliči na neku tražilicu.

Twitter i Facebook pod DDOS napadom

Niz portala među kojima su najpoznatiji najveća svjetska društvena mreža Facebook i mikroblogerska mreža Twitter od jučer su pod hakerskim napadima, zbog čega je otežano njihovo korištenje.

Red Carpet popularizirao Twitter

Red Carpet Nove tv se u sinoćnjoj emisiji dotaknuo društvene mreže Twitter i njezine popularnosti u Showbiz krugovima, a emisija je i otvorila svoj kanal na toj društvenoj mreži.

Tko su najpopularniji Twitter korisnici prema Cvrku?

Nedavno osnovani servis Cvrk.org imenik je koji na jednom mjestu okuplja hrvatske Twitter korisnike sa svrhom lakšeg praćenja korisnika iz Hrvatske koji pišu o sadržaju određene tematike.

Twitter procijenjen na milijardu dolara

Internet servis Twitter još nema ni poslovni model, a skoro ulaganje u vrijednosti 100 milijuna dolara postavit će vrijednost te stranice na milijardu dolara, piše WSJ.

Zahuktava se predsjednička kampanja na Twitteru

Predsjednički kandidati sve su prisutniji na Twitteru, no čini se da niti jedan nije tamo osobno već ih predstavljaju ljudi iz njihovih stožera zaduženi za Internet komunikaciju s glasačima.

Zlatni medo okupio 50-ak Twitter korisnika

Druženje najzagriženijih hrvatskih Twitteraša održalo se danas u pivnici Zlatni Medo, a na TweetUp je ovaj put došlo oko 50 ljudi.

Brezak Brkan i Pušelja organiziraju tečaj Twittera za tvrtke

Tweetokracija, prva specijalizirana radionica za profesionalno korištenje društvene mreže Twitter održati će se u Zagrebu, u Poslovnom centru VMC 5. studenog 2009. godine.

Startao Specijalist.com

Prva verzija online magazina čiji cilj je na jednom mjestu okupiti regionalne stručnjake za Internet koji pišu o businessu, komunikaciji, medijima, projektima, tehnologiji i novostima startala je u ponoć.

Vodeće hrvatske tvrtke sudjelovale na Tweetokraciji

Prva stručna radionica za profesionalno korištenje društvene mreže Twitter, održala se 5. studenog ne samo na lokaciji u Zagrebu, već i putem interneta, odnosno Twittera!