Zahuktava se predsjednička kampanja na Twitteru

Zahuktava se predsjednička kampanja na Twitteru

Predsjednički kandidati sve su prisutniji na Twitteru, no čini se da niti jedan nije tamo osobno već ih predstavljaju ljudi iz njihovih stožera zaduženi za Internet komunikaciju s glasačima.

Twitter kampanju prvi je pokrenuo tim Nadana Vidoševića, a u međuvremenu su na Twitteru pojavili i Ivo Josipović, Vesna Pusić, Miroslav Tuđman ali i Milan Bandić koji pokušava biti svugdje iako još nije ni objavio svoju kandidaturu.

Na Twitteru je pokrenuta i inicijativa da se predsjednički kandidati okupe na sljedećem TweetUp Zagreb okupljanju na kakvo inače dolaze članovi Twitter zajednice, a koje će baš kao i Twitter vjerojatno poslužiti kandidatima za još poneko pojavljivanje na nekom jačem mediju poput televizije. Naime - Twitter u Hrvatskoj nema velik broj članova poput Facebooka, ali se među članovima nalazi veliki broj novinara što jamči dobru primjećenost aktivnosti u drugim medijima, pogotovo kad to kao u slučaju Nadana Vidoševića bude dodatno potaknuto aktivnostima njegove PR službe. Iz tog razloga ne sumnjamo kako će se na TweetUpu pojaviti Vidošević i Nova tv, dok će dolazak drugih kandidata ovisiti o vještini njihovih timova i tome hoće li prepoznati još jednu priliku za pojavljivanje u medijima.

Kad je Twitter u pitanju, zanimljiv je i slučaj Andrije Hebranga koji doista nema sreće s Internetom. Osim što je web stranicu Andrija Hebrang odavno zauzeo netko drugi, pojavio se i HebrangAndrija na Twitteru iza kojeg se očito ne krije ni Hebrang ni njegov tim, a nije isključeno ni kako je pokretač te stranice netko iz stožera drugih predsjedničkih kanadidata. Sreće s razumijevanjem Interneta nema ni Dragan Primorac koji je postao predmet ismijavanja zbog činjenice da na Facebooku učestalo pokušava postati prijatelj s nepoznatim ljudima, dok Damir Kajin prednosti Interneta za sada niti ne pokušava koristiti.

Srićologija: Treba li se baviti politikom?

Svojedobno sam bio ministar za znanost, tehnologiju i informatiku i član zadnje Vlade pred pad komunizma. Četiri pune godine trajala je borba za uvođenje europskih standarda u hrvatsku znanost.

Pokrenuta web stranica Nadana Vidoševića

Brzo nakon najave kandidature Nadana Vidoševića na predsjedničkim izborima 2010. godine, na webu je pokrenuta i njegova web stranica.

Web stranice predsjedničkih kandidata

Nadmetanje budućih predsjedničkih kandidata sve je primjetnije, što nas je motiviralo da pogledamo koji od kandidata su već zastupljeni i na internetu.

Pokrenuta Josipovićeva web stranica

Web stranica SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića predstavljena je jučer na pressici Josipovićevog izbornog stožera u Importanne galeriji.

Marko Rakar: Web kampanja Josipovićevog stožera nije niti počela

Marka Rakara, u Internet krugovima poznatijega pod nadimkom Mrak, upitali smo nekoliko pitanja vezanih uz njegovo vođenje Internet kampanje SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

Predstavljena web stranica Vesne Pusić

Web stranica predsjedničke kandidatkinje Vesne Pusić predstavljena je danas u novinarskom domu na pressici koja je označila i njezin službeni početak kampanje.