Zbog krize u tri mjeseca zatvoreno 3000 obrta

U Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine zabilježeno zatvaranje 3.000 obrta, što je alarmantno stanje, pa Hrvatska obrtnička komora očekuje od Vlade i Ministarstva gospodarstva poduzimanje mjera kako bi se pomoglo obrtnicima, istaknuto je na jučerašnjoj tematskoj sjednici Upravnog odbora HOK-a o globalnoj gospodarskoj krizi i utjecaju na hrvatsko obrtništvo.

Profil zanimanja - Viši inženjer za razvoj softvera

Profil zanimanja nova je tjedna rubrika na portalu rep.hr nastala kao odgovor na zahtjeve studenata da saznaju nešto više o tome što se doista radi na pojedinim radnim mjestima.

Osječki seminar o franšizama

Centar za franšizu Centra za poduzetništvo Osijek, organizira 12. svibnja 2009. godine, seminar “Franšiza od A do Ž”.

Grad Zagreb predvodi insolventne

Prema stanju krajem veljače 2009. godine, iznos obveza koje nisu podmirene neprekidno do 60 dana bio je, po teritorijalnoj rasprostranjenosti i po područjima djelatnosti, vrlo različit, priopćila je Fina. Po teritorijalnoj rasprostranjenosti najveći udjel ukupno nepodmirenih obveza neprekidna trajanja do 60 dana zabilježen je kod pravnih osoba s područja Grada Zagreba (33,5 posto ukupno nepodmirenih obveza).

Zaposlenici koji umjereno koriste Facebook produktivniji na poslu

Poslodavci koji brane svojim zaposlenicima da tijekom radnog vremena pišu blogove, kupuju preko interneta ili računala koriste za druge osobne potrebe, te im blokiraju pristup stranicama poput YouTubea ili Facebooka, možda griješe - misle australski znanstvenici, a piše net.hr

Windays: Omegina predavanja o informatičkim projektima i ERP-u

Microsoft Windays konferencija koja je nedavno zatvorena u Opatiji ove godine bila je značajna za tvrtku Omega software, koja se nakon nekoliko godina ponovo uključila u ovo prestižno okupljanje kao predavač na virtualnom i tehnološkom dijelu konferencije.

Osječki seminar uči poduzetnike o zaradi na internetu

Centar za poduzetništvo Osijek organizira  06. i 07.05. 2009. godine seminar pod nazivom „Internet marketing“.

Business.hr dobio nove vlasnike, uskoro i novu uređivačku politiku

Inter Mims je preuzeo 65 postotni, a Mreža znanja 35 postotni udio u poslovnim dnevnim novinama Business.hr koje su do sada pripadale švedskom Bonnier Business Pressu koji su tijekom krize odlučio povući iz projekta. Novi predsjednik Uprave Business.hr-a je Damir Čičak.

Ruđer dobio novi ciklotron

Ruđer dobio novi ciklotron | Ostale vijesti | rep.hr

Na Institutu 'Ruđer Bošković' jučer je u novouređenu ciklotronsku dvoranu smješten novi, 18 MeV-ski ciklotron 'Cyclone 18/9 HC' tvrtke IBA Molecular iz belgijskog Louvain-la-Neuvea.

Istra pokrenula internet enciklopediju Istrapedia.hr

Istra pokrenula internet enciklopediju Istrapedia.hr | Internet | rep.hr

Prva istarska internetska enciklopedija Istrapedia.hr predstavljena je jučer na sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Objavi oglas

Procedura je jednostavna – dovoljno je poslati logo tvrtke i sadržaj oglasa na posao@rep.hr i isti ćemo objaviti tijekom toga ili sljedećeg dana.