Link tjedna: Kakuro.com

Link tjedna: Kakuro.com

Japanska mozgalica Kakuro postala je poznata u Hrvatskoj zahvaljujući enigmatskim rubrikama dnevnih tiskanih medija, a njezina web verzija još je privlačnija.

Kakuro.com jednom dnevno donosi novi zadatak, čije rješavanje olakšava činjenica da su ponuđene sve kombinacije potrebne kako bi se ostvario zadani zbroj.

Za one koji se ranije nisu susreli s Kakurom, radi se o križaljci s brojevima u kojoj su zadani zbrojevi, a rješavatelj mora upisati brojeve od jedan do devet na način da se u jednom nizu oni ne ponavljaju i da su upisani na način da se može popuniti cijela Kakuro križaljka.

Link tjedna: Dizajniraj.com

Nabaviti dobar logo po povoljnoj cijeni puno je lakše otkad i u Hrvatskoj postoji web stranica na kojoj natječaji za izradu dizajna spajaju interese webmastera i dizajnera.

Link tjedna: Whois.com.hr

Web stranica whois.com.hr nudi pretraživanje podataka o web stranicama s hrvatskom domenom, no sadašnjim i budućim vlasnicima web stranica može biti korisna i zbog drugih stvari poput komentara o kvaliteti usluga hrvatskih hosting tvrtki.

Link tjedna: ICT.HR

Vizualni izgled portala ICT.HR posjetiteljima odmah otkriva da se radi o portalu koji pripada Monitor grupaciji, a tematika je jasna iz samog naziva portala: ICT odnosno Information and communication technologies.

Link tjedna: JaTrgovac.com

Portal JaTrgovac.com mogao bi biti zanimljiv svima koje profesionalno ili amaterski zanima trgovina, s obzirom da na jednom mjestu donosi niz sadržaja trgovačke tematike.

Link tjedna: Blog Ivana Krstića

Blog stručnjaka za računalnu sigurnost Ivana Krstića preporučujemo svima koje zanima IT struka, uz napomenu kako se radi o blogu privatne prirode na engleskom jeziku.

Link tjedna: TED.com

Neprofitna organizacija TED čiji slogan je "ideje vrijedne širenja" od 1984. godine organizira konferencije poznate po izvrsnim predavanjima, entuzijazmu, optimizmu i inspirativnosti na kojima se pojavljuju svjetski poznati predavači poput Stephena Hawkinga, Billa Gatesa, Setha Godina, Billa Clintona, Googleovaca Brina i Pagea i mnogih drugih.