Link tjedna: Whois.com.hr

Link tjedna: Whois.com.hr

Web stranica whois.com.hr nudi pretraživanje podataka o web stranicama s hrvatskom domenom, no sadašnjim i budućim vlasnicima web stranica može biti korisna i zbog drugih stvari poput komentara o kvaliteti usluga hrvatskih hosting tvrtki.

Whois.com.hr tako trenutno nabraja preko sto tvrtki koje vrše hosting te nudi mogućnost njihovog ocjenjivanja i komentiranja kvalitete hostinga. Uzme li se u obzir da su trenutno objavljeni komentari vrlo pismeno napisani, a svi noviji su i potpisani - mogu poslužiti kao dobar vodič prilikom izbora odabira hosting tvrtke.

Ipak, glavna funkcija stranice je pretraga .hr, .com.hr i iz.hr domena, što je moguće obaviti jednostavnim ali i složenim pretraživanjem koje omogućuje pretragu po imenu domene, imenu ili adresi korisnika, odgovorne ili kontakt osobe, IP Adrese servera ili tvrtke koja vrši hosting. Pretraživanje je besplatno kod manjeg broja pretraga, dok se učestalo pretraživanje naplaćuje.

Link tjedna: Dizajniraj.com

Nabaviti dobar logo po povoljnoj cijeni puno je lakše otkad i u Hrvatskoj postoji web stranica na kojoj natječaji za izradu dizajna spajaju interese webmastera i dizajnera.