Link tjedna: TED.com

Neprofitna organizacija TED čiji slogan je "ideje vrijedne širenja" od 1984. godine organizira konferencije poznate po izvrsnim predavanjima, entuzijazmu, optimizmu i inspirativnosti na kojima se pojavljuju svjetski poznati predavači poput Stephena Hawkinga, Billa Gatesa, Setha Godina, Billa Clintona, Googleovaca Brina i Pagea i mnogih drugih.

Web stranica TED.com na jednom mjestu nudi preko 450 predavanja izvrsnih predavača o različitim temama iz svjetova tehnologije, zabave i dizajna (TED = Technology, Entertainment, Design), čija svrha je nadahnuti mnoge. Kako se na samoj stranici može pročitati:

- za kreiranje ideje ne treba ništa osim mašte
- ideja ne košta ništa
- ideja može biti proširena svijetom brzinom svjetlosti uz praktički nula troškova
- kad ideju primi pripremljen um, učinak može biti fantastičan
- ideja može promijeniti pogled na svijet
- ideja možedramatično promijeniti ponašanje onoga tko ju je prihvatio 
- ideja se može proslijediti na druge

Zanimljivo je kako će se 14. studenog pod nazivom TEDxZagreb po prvi put jedna regionalna TED konferencija održati u Zagrebu, a među organizatorima hrvatske verzije ovog događaja već su imena poznata u računalnim krugovima poput Gorana Radmana, Berislava Lopca, Davora Maričića, Marka Rakara, Predraga Pale i drugih. Više o ovom događaju možete pronaći na sljedećim linkovima:
http://www.ted.com/tedx
http://www.TEDxZagreb.info
http://www.facebook.com/TEDxZagreb

 

VIDEO: Kako su uspješni došli do uspjeha?

Analitičar Richard St. John godinama je istraživao kako uspješni ljudi tumače svoj uspjeh i potom je to sažeo u trominutni video.

Link tjedna: Dizajniraj.com

Nabaviti dobar logo po povoljnoj cijeni puno je lakše otkad i u Hrvatskoj postoji web stranica na kojoj natječaji za izradu dizajna spajaju interese webmastera i dizajnera.

Link tjedna: Whois.com.hr

Web stranica whois.com.hr nudi pretraživanje podataka o web stranicama s hrvatskom domenom, no sadašnjim i budućim vlasnicima web stranica može biti korisna i zbog drugih stvari poput komentara o kvaliteti usluga hrvatskih hosting tvrtki.

Link tjedna: ICT.HR

Vizualni izgled portala ICT.HR posjetiteljima odmah otkriva da se radi o portalu koji pripada Monitor grupaciji, a tematika je jasna iz samog naziva portala: ICT odnosno Information and communication technologies.

Link tjedna: JaTrgovac.com

Portal JaTrgovac.com mogao bi biti zanimljiv svima koje profesionalno ili amaterski zanima trgovina, s obzirom da na jednom mjestu donosi niz sadržaja trgovačke tematike.

Link tjedna: Blog Ivana Krstića

Blog stručnjaka za računalnu sigurnost Ivana Krstića preporučujemo svima koje zanima IT struka, uz napomenu kako se radi o blogu privatne prirode na engleskom jeziku.