Link tjedna: Blog Ivana Krstića

Link tjedna: Blog Ivana Krstića

Blog stručnjaka za računalnu sigurnost Ivana Krstića preporučujemo svima koje zanima IT struka, uz napomenu kako se radi o blogu privatne prirode na engleskom jeziku.

Krstić ne piše jako redovito, no krasi ga smisao za humor koji se može vidjeti već kod samopredstavljanja u kojem sebe naziva zaposlenikom koji radi na sigurnosti kod jednog proizvođača voća (Apple, op.a.). Osim po prethodnom poslu direktora za sigurnost u projektu One laptop per child, Krstić je poznat i po predavanjima na mnogim konferencijama i događanjima u Hrvatskoj i svijetu, koja su također dostupna preko njegove web stranice.

Osim o IT struci, povremeno se dotiče i drugih tema, a doista je impresivan podatak da je njegov siječanjski članak o tome kako je Porsche nadmudrio hedge fondove u mjesec dana pročitalo je više od 200.000 ljudi.

Blog Ivana Krstića: radian.org/notebook/

Ivan Krstić prešao u Apple

Ugledni hrvatski stručnjak za računalnu sigurnost Ivan Krstić poznat po poziciji direktora za sigurnost u programu One Laptop per Child (OLPC), pridružio se američkom Appleu, objavljeno je na zdnet.com

Link tjedna: Dizajniraj.com

Nabaviti dobar logo po povoljnoj cijeni puno je lakše otkad i u Hrvatskoj postoji web stranica na kojoj natječaji za izradu dizajna spajaju interese webmastera i dizajnera.

Link tjedna: Whois.com.hr

Web stranica whois.com.hr nudi pretraživanje podataka o web stranicama s hrvatskom domenom, no sadašnjim i budućim vlasnicima web stranica može biti korisna i zbog drugih stvari poput komentara o kvaliteti usluga hrvatskih hosting tvrtki.

Link tjedna: ICT.HR

Vizualni izgled portala ICT.HR posjetiteljima odmah otkriva da se radi o portalu koji pripada Monitor grupaciji, a tematika je jasna iz samog naziva portala: ICT odnosno Information and communication technologies.

Link tjedna: JaTrgovac.com

Portal JaTrgovac.com mogao bi biti zanimljiv svima koje profesionalno ili amaterski zanima trgovina, s obzirom da na jednom mjestu donosi niz sadržaja trgovačke tematike.