Silvana Menđušić glavna urednica Business.hr-a

Silvana Menđušić nova je glavna urednica Business.hr-a, odlučio je Nadzorni odbor lista koji je potvrdio i Upravu tvrtke: predsjednika Damira Čička i članove Mirelu Sertić Janković i Hrvoja Sertića.

Nedavnim otpuštanjem Đurđice Klancir Barišić i imenovanjem Silvane Menđušić novi vlasnici lista Mujo Selimović i Mreža znanja najavljuju novi smjer kretanja Business.hr-a koji je uz prijašnjeg švedskog vlasnika slovio za neovisne i kritične novine, no tijekom izlaženja nije pokazao dovoljno dobre financijske rezultate za opstanak lista. Razlog više koji ukazuje na promjenu uređivačke politike je i činjenica da u sklopu Mreže znanja posluje i Bandićev dvotjednik zagreb.hr

Menđušić je karijeru gradila na HRT-u gdje se posebno istaknula kao ratna izvjestiteljica, te na TV Mreži, Cosmopolitanu, Grazii i projektima Medijske mreže.

Hrvoje Sertić je licencirani Microsoftov stručnjak s certifikatima MCSA, MCSE i MCT, u u višegodišnjoj karijeri upravljao je nizom internet portala u Hrvatskoj i Europi radeći kao direktor tvrke Novi Arcus i Arcus Multimedia GMBH, a prije dolaska u Medijsku Mrežu radio je kao voditelj projekata za regiju Toyota Adria. U Business.hr-u zadužen je za ICT sektor i razvoj.

Njegova sestra Mirela Sertić Janković koja je u Business.hr-u zadužena za sektor marketinga i prodaje radila je kao novinarka i izvjestiteljica na Radiju 101, OTV-u, Radio Požegi, u Hini, kao glavna urednica na Obiteljskom radiju, te kao direktorica promocije dnevnih izdanja u EPH..

Business.hr dobio nove vlasnike, uskoro i novu uređivačku politiku

Inter Mims je preuzeo 65 postotni, a Mreža znanja 35 postotni udio u poslovnim dnevnim novinama Business.hr koje su do sada pripadale švedskom Bonnier Business Pressu koji su tijekom krize odlučio povući iz projekta. Novi predsjednik Uprave Business.hr-a je Damir Čičak.