Business.hr dobio nove vlasnike, uskoro i novu uređivačku politiku

Inter Mims je preuzeo 65 postotni, a Mreža znanja 35 postotni udio u poslovnim dnevnim novinama Business.hr koje su do sada pripadale švedskom Bonnier Business Pressu koji su tijekom krize odlučio povući iz projekta. Novi predsjednik Uprave Business.hr-a je Damir Čičak.

Ugovor o vlasništvu potpisan je u petak u Zagrebu, a dosadašnji vlasnici smijenili su dosadašnju glavnu urednicu i predsjednicu Uprave Đurđicu Klancir. Novi predsjednik Uprave je konzultant i financijski stručnjak Damir Čičak koji je za Inter Mims i Mrežu znanja i vodio pregovore o preuzimanju tvrtke, dok će ime glavnog urednika tek biti objavljeno.

"Sa zadovoljstvom preuzimamo vođenje Business.hr-a koji se na hrvatskom novinskom tržištu etablirao kao ozbiljan brend, a za koji smo uvjereni da ima puno veći potencijal. Usprkos krizi izdavaštva u svijetu i Hrvatskoj, vjerujemo da reorganiziranjem poslovanja Business.hr može postati uspješan i profitabilan medijski projekt", kazao je Čičak.

Novi će vlasnici o svim potezima pravodobno izvijestiti javnost. Prvi poslovni cilj je restrukturiranje te usmjeravanje tvrtke prema pozitivnom poslovanju. Uredničke promjene i mogući potezi vezani uz redakciju ovise o izboru glavnog urednika i konceptu koji će njegovim izborom biti prihvaćen.

Većinski vlasnik Inter Mimsa je bosanskohercegovački poduzetnik Mujo Selimović, dok je Mreža znanja konzultantska tvrtka iz Zagreba u čijem Nadzornom odboru su osim Selimovića bivši predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac, direktor slovenskih Financi Peter Frankl. izvršni direktor u Splitskoj banci Gordan Miler i većinski vlasnik srbijanskog Centroproizvoda Darko Bajčetić.