Kategorija: Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne. | Financije | rep.hr
Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne.

Troškovi života u svibnju ne mogu se pokriti prosječnom plaćom

Savez samostalnih sindikata mjesečno računa troškove sindikalne košarice četveročlane obitelji, a podaci za svibanj pokazuju kako su minimalni troškovi obitelji koja želi pokriti osnovne egzistencijalne potrebe, posjeduje stan i ne posjeduje automobil 6387,98 kuna dok je prosječna plaća u ožujku iznosila 5367 kuna, odnosno pokrivala 84,01 posto tih troškova.

Crobex u ponedjeljak rastao šest posto

Oporavak Crobexa nastavio se i u ponedjeljak prvi lipnja, kad je rast ovog indeksa iznosio 6,01 posto.

Crobex preskočio 2000 bodova, investicijski fondovi opet rastu

Indeks zagrebačke burze Crobex preskočio je danas vrijednost od 2000 bodova koju nije imao od studenog 2008. godine, a i vrijednosti udjela u investicijskim fondovima pokazuju napredak u posljednja tri mjeseca.

Cijene u travnju više 3,9 posto nego prije godinu dana

Cijene dobara i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u travnju 2009. u odnosu na ožujak 2009. u prosjeku su više za 0,8 posto dok su u odnosu na travanj 2008., tj. na godišnjoj razini više za 3,9 posto, a u godišnjem prosjeku više su za 5,4 posto - podaci su koje je objavio Državni zavod za statistiku.

Vodeći ljudi najstarijeg američkog novčanog fonda optuženi za prijevaru

Utemeljitelji Primary Reserve novčanog fonda osnovanog 1971. godine - Bruce Bent Sr i njegov sin Bruce Bent II - optuženi su da su skrivali ili propustili prikazati materijalne dokaze investitorima dva dana nakon bankrota Lehman Brothers fonda koji se dogodio u rujnu prošle godine, piše Financial times.

Prosječna satnica u veljači 32,39 kuna

Prosječna neto plaća po satu iznosila je 32,39 kuna u veljači ove godine, što je rast od 6,6 posto u odnosu na siječanj, objavio je DZS a piše Business.hr.

Erste ponudio još sigurnije plaćanje na internetu

Erste & Steiermärkische Bank d.d. je, kao prva banka u Hrvatskoj, uvela u svoju ponudu cjelovitu uslugu Verified by VISA (VbV) uključujući izdavanje i prihvat kartica.

ZSE i e-Student pokreću virtualnu burzu

Zagrebačke burze i e-Studenta najavili su burzovno natjecanje na internetu koje će biti predstavljeno u ponedjeljak u 12 sati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, piše Business.hr

Dvije trećine zaposlenih ispodprosječno plaćeni

Prosječnu mjesečnu neto plaću manju od prosjeka na razini države primilo je u ožujku oko dvije trećine zaposlenih u pravnim osobama, dok je 2,7 posto primilo plaću čak manju i od 1900 kuna piše Business.hr

Kartice istisnule čekove

Građani Hrvatske prošle su godine raznim bezgotovinskim transakcijama potrošili 107,7 milijardi kuna. Od toga je na čekove, nekad omiljeno sredstvo plaćanja, potrošeno je samo 2,66 milijardi kuna ili manje od 2,5 posto ukupne bezgotovinske potrošnje, piše Jutarnji  list.