Microsoft dodijelio zlatnu medalju Tomislavu Bronzinu

Microsoft dodijelio zlatnu medalju Tomislavu Bronzinu

Dobitnik ovogodišnje zlatne medalje Microsoftovog globlanog regional programa za Hrvatsku je Tomislav Bronzin.

Kao jedan od ukupno 170 informatičkih profesionalaca sudionika programa u čitavom svijetu, Bronzin je svojim aktivnim angažmanom pokazao veliki entuzijazam, stručnost i spremnost da svoje znanje podijeli s jednom od najjačih tehnoloških zajednica korisnika Microsoftovih proizvoda na globalnoj razini. 

Kroz nastupe na poslovno-tehnološkim konferencijama, pisanje na Internet dnevnicima (blogovima) te sudjelovanje na sastancima korisničkih grupa (User Groups) i odgovaranje na pitanja u diskusijskim grupama (news groups) Bronzin je kontinuirano razvijao i unapređivao komunikaciju između Microsofta i zajednice korisnika Microsoftove tehnologije. On je gotovo stalni predavač na domaćim i međunarodnim Microsoftovim poslovno-tehnološkim konferencijama kao što su primjerice Microsoft TechEd 2008 Europe u Barceloni s više od 5.000 sudionika. Također, Bronzin predaje i na velikim regionalnim konferencijama kao što Microsoftova WinDays konferencija u Opatiji ili konferencija Sinergija u Novom Sadu. Uz javne nastupe i predavanja na tehnološkim skupovima u zemlji i inozemstvu, jedan je od suosnivača i voditelja Zajednice Microsoftovih inženjera u Hrvatskoj, te predsjednik Hrvatskog udruženja programera (HUPRO) i potpredsjednik International .NET Assocciation Europe (INETA). 

Kao iskusni stručnjak i poduzetnik Bronzin je sudjelovao u osnivanju Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu čiji je direktor bio od osnutka centra 2005. do 2008. godine. Nakon toga, u funkciji starijeg savjetnika, pomaže u osnivanju sličnih centara u Makedoniji, Kosovu, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Armeniji. Uz počasnu titulu Microsoftovog regionalnog direktora, Tomislav Bronzin je nositelj i druge počasne titule - Microsoft Most Valuable Professional (MVP). 

Microsoft Regional Director program (www.microsoftregionaldirectors.com) je zajednica nezavisnih razvojnih inženjera, arhitekata, predavača i ostalih profesionalaca koji su važna poveznica između Microsofta i zajednice korisnika Microsoftovih tehnologija, s posebnim naglaskom na profesionalce (razvojne i sistemske inženjere). Microsoft regionalni direktori su eksperti s velikim iskustvom u implementaciji informatičkih tehnologija u različitim poslovnim okruženjima te iznimnim poznavanjem Microsoftovih razvojnih platformi i alata. Microsoft regionalni direktori nisu zaposlenici Microsofta i ne primaju novčanu naknadu za svoj rad.