Marko Posavec ovjereni voditelj projekta

Marko Posavec ovjereni voditelj projekta

Marko Posavec novi je ovjereni voditelj projekta u Omega softwareu s položenom C razinom (Certified Project Manager/IPMA LEVEL C) prema međunarodnom sustavu ovjere projektnog managementa.

U kompleksni proces dobivanja certifikata utrošeno je preko 50h, a trajao je ukupno 2 mjeseca. Nakon opsežne dokumentacije čija je priprema preduvjet za pristupanje ispitu slijedi priprema detaljnog izvještaja o nekom od odrađenih projekata, a koji uključuje preko 50% elemenata prema propisima IPMA-e. Prihvaćanje te obrazlaganje dokumentiranog izvještaja završna je faza certifikacije.

Posavec je dosad sudjelovao je na većini ključnih projekata u Omega softwareu od kojih svakako treba istaknuti uvođenje bolničkog informacijskog sustava u specijalnu bolnicu Akromion, informatizaciju konzervatorskih odjela u Ministarstvu kulture te mnogobrojne projekte iz područja Business Intelligence-a.

C level prema IPMA posjeduje nešto više od 100-njak ljudi i jedan je od zahtjevnijih certifikata iz tog područja. Pristupiti mu mogu samo iskusni voditelji koji imaju najmanje 3 godine stvarnog iskustva u vođenju projekata kao i određen broj sati utrošenih na formalnu edukaciju o projektnom managementu.

Za Omegu software ovo je drugi po redu certifikat C razine.