Eterović i Slaviček novi direktori u Siemensu

Eterović i Slaviček novi direktori u Siemensu

Sanjin Eterović novi je Siemensov direktor poslovnog područja za javni sektori  zdravstvo, a Tomislav Slaviček Tehnologija za zgradarstvo, objavljeno je iz tvrtke.

Na mjesto direktora poslovnog područja za javni sektor i zdravstvo u Siemens IT Solutions and Services u Siemensu d.d.-u, četrdesettrogodišnji Sanjin Eterović dolazi iz tvrtkeSedam IT gdje je bio savjetnik Uprave i voditelj prodaje ključnim korisnicima. Magistrirao je na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Svoje 18-godišnje radno iskustvo na tržištu informacijske i komunikacijske tehnologije stekao je isporukom ICT proizvoda i rješenja te konzaltingom ključnih kupaca, osobito iz telekom industrije. Prije Sedam IT radio je u tvrtkama Span, Arbor informatika, LPC i Storm Computers.

Imenovanjem na novo mjesto postao je odgovoran za razvoj i unapređenje poslovnih odnosa s korisnicima iz javnog sektora i zdravstva. Dugoročni cilj tog poslovnog područja jest fokusom na kupca i primjenom inovativnih Siemensovih tehnologija višestruko dokazanih u regiji i u svijetu pozicionirati Siemens IT Solutions and Services kao vodeću ICT tvrtku u Hrvatskoj i regiji u segmentu cjelovitih proizvoda i rješenja za javni sektor i zdravstvo. Među najzanimljivijim projektima Siemens IT Solutions and Services u Hrvatskoj u području javnog sektora ističe se uspješna isporuka prve i druge faze projekta uvođenja nacionalnog informatičkog sustava za kontrolu državne granice, usklađenog sa schengenskom regulativnom i provedenog u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, koji je obuhvaćao uvođenje sustava upravljanja granicom na devet hrvatskih graničnih prijelaza, uključujući i Zračnu luku Zagreb.

Diplomirani inženjer elektrotehnike Tomislav Slaviček 1. lipnja imenovan je direktorom divizije Tehnologije za zgradarstvo (Siemens Buliding Technologies) u Siemensu d.d. Tridesetpetogodišnji Tomislav Slaviček na taj je položaj došao s dužnosti voditelja Odjela automatizacije u zgradarstvu koju je obnašao protekle dvije godine. Od 2000. do 2004. radio je u predstavništvu tvrtke Siemens Landis&Staefa kao projektni inženjer, a u Siemensu d.d. radi od 2004. godine, kada se Siemens Landis&Staefa integrirao u Siemensovu diviziju Tehnolgoije za zgradarstvo (Building Technologies).

Na mjestu direktora bit će odgovoran za cjelokupno poslovanje divizije za zgradarstvo uz poticanje daljnjeg razvoja tržišta u segmentu energetske učinkovitosti zgrada čija se rješenja sama otplaćuju dugogodišnjom uštedom energije. Strateški cilj divizije u idućem razdoblju jest zadržati vodeće mjesto na tržištu u području automatizacije u zgradarstvu te povećati udio na tržištu sustava tehničke zaštite i sigurnosnih sustava. Među najvećim projektima koje je vodio Tomislav Slaviček u protekle dvije godine ističe se projekt turističkog kompleksa ''Dubrovački vrtovi sunca'' u Orašcu, što je najveća investicija u hrvatskom turizmu za koju je divizija isporučila opremu za automatsku regulaciju sustava klimatizacije ventilacije i grijanja objekata apartmanskog naselja i hotela Radisson. Uz to, za apartmansko naselje i hotel isporučeni su i sustavi videonadzora i vatrodojave. Još jedan od važnih poslova u koje je bio uključen je ugovaranje projekta West Gate Zaprešić – najvećeg trgovačkog centra u regiji za koji Siemensova divizija isporučuje opremu i radi na sustavima klimatizacije i ventilacije, vatrodojave i kontrole pristupa.

Tehnologije za zgradarstvo (Building Technologies – BT) isporučitelj su i integrator sustava i rješenja za sigurnost i automatizaciju u zgradama koja omogućuju upravljanje zgradama, njihovom sigurnošću, racionalno korištenje energetskih resursa u zgradama te smanjenje troškova životnog ciklusa zgrada. Takvi cjeloviti sustavi upravljanja objektom nadopunjeni su odgovarajućom IT infrastrukturom, obuhvaćaju i sustave za ugostiteljstvo i hotelijerstvo, sigurnosna i automatizacijska rješenja za zdravstvo, specifična vatrogasna rješenja za industriju te sustav automatizacije u kućanstvu Synco Living.