Ekskluzivno: Srića se vraća u politiku, Kregar hoće gradonačelničku fotelju

Velimir Srića najavio je na nedavnom predavanju u Europskom domu svoj veliki povratak u politiku, a u prilog toj izjavi ide i sastanak održan u subotu na Pravnom fakultetu, na kojem su zbog dogovora o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima uz Sriću sudjelovali Josip Kregar, Igor Rađenović i mnogi drugi.

Prema neslužbenim informacijama, ukoliko dođe do dogovora između navedenih strana, kandidat za gradonačelnika Zagreba trebao bi biti Josip Kregar, koji je na subotnjem sastanku nenadano zatražio da ova skupina na izbore izađe s neovisnom listom, što nije dobro primljeno kod predstavnika nekoliko manjih stranaka okupljenih na sastanku.

U ovom trenutku nije sigurno da će doći do dogovora između strana na listi, no činjenica je da se radi o jakim imenima koja bi mogla biti najveća alternativa sadašnjem gradonačelniku Milanu Bandiću. Josip Kregar dekan je Pravnog fakulteta i nekadašnji Vladin povjerenik za grad Zagreb, dok Velimir Srića na Ekonomskom fakultetu vodi poslijediplomski studij Informatički management, a između niza računalnih i ekonomskih djelatnosti vrijedi istaknuti i dvije političke - krajem osamdesetih obnašao je funkciju ministra znanosti, a 2001. i 2002. bio je volonterski nestranački predsjednik Skupštine grada Zagreba. Igor Rađenović privukao je pozornost javnosti i zbog toga što je pretučen dok je na funkciji direktora Zagrebačkih cesta upozoravao na kriminal u gradskom poduzeću. Uz njih trojicu, viđena su i druga poznata imena poput Teodora Celakoskog iz Prava na Grad koji nije pokazivao veliki optimizam nakon sastanka.

Srića je inače, na nedavnom predavanju u Europskom domu pod nazivom „Je li Hrvatska u krizi i kako iz nje izaći“ najavio kako se planira vratiti u politiku jer misli da je vrijeme drugačije nego što je bilo prije nekoliko godina te kako unatoč gubitku vjere u sve ljude koji se bave politikom postoji volja za velikim promjenama. Iako nije precizirao na kojoj sve razini misli sudjelovati u politici, među sudionicima predavanja čule su se glasine kako su lokalni izbori u Zagrebu tek početak jer se Srića zapravo priprema za predsjedničke izbore.