Boris Nemšić prelazi u ruski Vimpelcom

Boris Nemšić prelazi u ruski Vimpelcom

Predsjednik Uprave Telekoma Austria Boris Nemšić podnio je ostavku u nedjelju, te prelazi na poziciju glavnog izvršnog direktora ruskog Vimpelcoma, objavljeno je u priopćenju austrijske tvrtke

Boris Nemšić na čelo Telekoma Austrija došao je u u svibnja 2006. godine iz austrijskog mobilnog operatera Mobilkom. Hrvatskoj javnosti najpoznatiji je po prethodnom radnom mjesto kad je bilo na čelu Vipneta. Jedna u nizu potvrda o uspješnosti njegove karijere došla je 2007. godine kad ga je poslovni mjesečnik Trend 2007. proglasio osobom godine u Austriji.

Nagađa se da se Nemšić povlači prije nadolazeće privatizacije 27 postotnog udjela države u austrijskom Telekomu.

Vimpelcom ima 61,75 milijuna mobilnih korisnika, te je u vlasništvu financijske grupe Alfa koju je osnovao ruski tajkun  Mihail Fridman.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: