Plivine otpremine znatno su manje od najavljenih

Plivine otpremnine znatno su niže od onih prikazanih u medijima, tvrde radnici Plive s kojima smo razgovarali nakon pritužbi kako visine otpremina nisu onolike kolikima ih je u medijima prikazala Pliva.

Prema Plivinim ranijim tvrdnjama, otpremnine za zaposlenike koji su u Plivi proveli do 25 godina iznose u prosjeku 300.000 kuna bruto, no radnici se ne slažu i tvrde da su tolike iznose dobili samo oni koji imaju 25 godina staža u Plivi, dok su ostali prošli znatno nepovoljnije.

"U Plivi sam provela dvije godine i moja otpremnina iznosi 17.000 kuna", žali se bivša zaposlenica koja je htjela ostati anonimna. Ona misli kako je Pliva manipulirala statistikom kako bi se u javnosti smanjio otpor prema otpuštanjima i situaciji u kojoj se našla tvrtka nakon što je izraelska Teva preuzela američki Barr, a time i Plivu.

"A baš sad mi je banka odobrila kredit za stan", rekla je zaposlenica Plive koja spada u sve češću skupinu onih koji nakon otkaza moraju smisliti kako platiti kredite.

Pliva dijeli 790 otkaza uz velike otpremnine

Pliva će kroz sljedećih godinu dana otpustiti 790 zaposlenih kako bi se prilagodila integraciji u izralesku Tevu, objavio je danas na press konferenciji novi direktor Plive Matko Bolanča, javlja Business.hr.

Teva postavlja svoje ljude u NO Plive

Teva će na sljedećoj Glavnoj skupštini Plive promijeniti sastav Nadzornog odbora tvrtke, te će u njega postaviti svoje ljude: Chaima Hurvitza iz Izraela, te Gertjana Noordermeera i Hansa de Heusa iz Nizozemske.