Znate li za Googleovu društvenu mrežu Orkut?

Googleova društvena mreža Orkut stara je koliko i Facebook, no gotovo nepoznata široj hrvatskoj javnosti iako ima 67 milijuna korisnika.

Domena pep.si prodana za 10.000 dolara

Slovenska Internet domena pep.si prodana je jučer za 10.000 dolara nepoznatom kupcu, koji je bio spreman toliko platiti zbog sličnosti domene s poznatom markom Pepsi, piše Delo.

Luka Bulić i Novi Zagreb bez vode

Luka Bulić i Novi Zagreb bez vode | Zabava i odmor | rep.hr

Na informaciju da će Novi Zagreb devet dana biti bez tople vode, najbrže je odgovorio Luka Bulić koji sutra na Anteni Zagreb ima novi hit - pjesmu Budi moja voda.

Završio Google Summer of Code 2009

Završio Google Summer of Code 2009 | Edukacija i događanja | rep.hr

Google Summer of Code, globalni program koji studentima - developerima nudi stipendije u iznosu od 4500 dolara i pisanje koda za open source softverske projekte, završio je prekjučer proglašenjem finalnih rezultata.

Hrvatska među državama s najvišim opterećenjima na plaće u svijetu

Hrvatska je prema rezultatima KPMG-ovog istraživanja provedenog u 86 država svijeta u samom vrhu po visini opterećenja na plaće.

Link tjedna: TED.com

Neprofitna organizacija TED čiji slogan je "ideje vrijedne širenja" od 1984. godine organizira konferencije poznate po izvrsnim predavanjima, entuzijazmu, optimizmu i inspirativnosti na kojima se pojavljuju svjetski poznati predavači poput Stephena Hawkinga, Billa Gatesa, Setha Godina, Billa Clintona, Googleovaca Brina i Pagea i mnogih drugih.

Duracell proizveo uređaj za bežično punjenje

Duracell proizveo uređaj za bežično punjenje | Tehno i IT | rep.hr

Duracell je najavio kako će uskoro ponuditi liniju "Smart power" proizvoda, koja će sadržavati uređaju poput bežičnog punjača baterija, piše itpro.co.uk

Hrvatska u vrhu po broju nezaposlenih mladih

Hrvatska stopa nezaposlenosti mladih iznosi 26,4 posto, te je prema podacima Eurostata jedna od najvećih stopa nezaposlenosti mladih u Europi.

Wikipedia uvodi kontrolu unosa nekih sadržaja

Objava nekih sadržaja na besplatnoj enciklopediji Wikipedii, jednoj od deset najpopularnijih stranica na Internetu, ubuduće će biti moguća tek nakon što to odobre Wikipedijini volonteri, piše nytimes.com

Nokia pokrenula proizvodnju mini laptopa

Nokia pokrenula proizvodnju mini laptopa | Tehno i IT | rep.hr

Nokia Booklet 3G prvi je laptop koji je u 25 godina postojanja proizvela Nokia, trenutni lider u industriji mobilnih telefona.