Sindikat traži otpremnine HT-ovcima od minimalno 300.000 kuna

Republički sindikat zatražio je od Uprave HT-a da odustane od 200 otkaza planiranih u ovoj godini, poveća otpremnine i racionalizira poslovanje, javlja Nacional.

Sindikat traži povećanje otpremnina za 20 posto, kako bi radnici HT-a mlađi od 31 godine dobili najmanje 300.000 kuna otpremnine (bruto), a stariji od 31 godine minimalno 330.000 kuna otpremnine (bruto).

S obzirom da je Uprava Deutsche Telekoma odlučila da neće otpuštati radnike u Njemačkoj ove godine, sindikat je zatražio da tako bude i u Hrvatskoj, no prema odgovoru iz Njemačke to pitanje treba riješiti s Upravom HT-a. 

Sindikat je zatražio i povećanje racionalnosti u upravljanju tvrtkom jer tvrde da se previše troši na oglašavanje i korištenje nekretnina. Prošle godine je HT za reklame potrošio preko 317 milijuna kuna, dok bi se uz samo 10 posto manji budžet moglo spriječiti otkaze. Još veće rasipanje novca sindikalisti vide u najmu poslovnih prostoru u Buzinu i Ho-To tornju dok veliki broj HT-ovih drugih objekata uopće nije iskorišten. Trošak najma za Buzin veći je od troška za 200 radnika, a najma Ho-To tornja čak i više od 500 radnika.

 

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: