HZZ sufinancira zapošljavanje teže zapošljivih u Koprivnici

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, predstavnici Komunalca i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavili su jutros u 8 sati program Mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2009. godinu, a sukladno Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja za 2009. i 2010. godinu, Grad Koprivnica inicijator je i izvođač Programa javnih radova za teže zapošljive i dugotrajno nezaposlene osobe.

Navedenim programom obuhvaćena je ukupno 31 osoba, odnosno 18 teže zapošljivih i 13 dugotrajno nezaposlenih osoba, za period od 08.06. do 05.12.2009. godine.

Cilj programa je društveno korisnim radom afirmirati socijalnu uključenost i ublažiti posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovu vlasništvu, nevladinih udruga i sličnih institucija, te povećati zapošljivost teže i dugotrajno nezaposlenih osoba, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Ciljne skupine Programa javnih radova za teže zapošljive osobe su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 12 mjeseci i nezaposlene osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, samohrani roditelji, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, žrtve obiteljskog nasilja, liječeni ovisnici, žrtve trgovanja ljudima, azilanti, mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi domova za djecu, povratnici s odsluženja zatvorske kazne, prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 6 mjeseci.

Ciljna skupina Programa javnih radova za dugotrajno nezaposlene osobe su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 36 mjeseci.

Hrvatski zavod za zapošljavanje sufinancirat će 75 posto bruto plaće teže zapošljivih i snositi troškove 100 posto bruto plaće dugotrajno nezaposlenih, te putne troškove do 300,00 kn mjesečno po osobi za sve djelatnike.