Slavonski Brod kao ICT potencijal? Upoznajte tvrtku Helioz Technologies i udrugu Connect IT

Slavonski Brod kao ICT potencijal? Upoznajte tvrtku Helioz Technologies i udrugu Connect IT

Kada govorimo o ICT-u u Slavoniji, gotovo je svima prva pomisao Osijek. No, Osijek nije jedina snaga Slavonije u ovom području – tu je svakako i Slavonski Brod.

Tvrtka Helioz Technologies iz Slavonskog Broda bavi se izradom programskih rješenja, a razvila je alat zipCPQ (Configure, Price, Quote) koji pomaže u digitalizaciji i ubrzanju prodajnog procesa tvrtkama koje se bave industrijskom proizvodnjom. Ovaj alat nudi rješenje za konfiguraciju proizvoda, razne pricing module i Quote Management System. Bitno je napomenuti da je zipCPQ alat prilagodljiv svakom klijentu, odnosno konfigurator proizvoda izrađuje se za svakog klijenta sukladno zahtjevima njihovog poslovanja.

Osim CPQ rješenja, Helioz Technologies je razvio i alat Pallet Insights, software koji prati distribuciju drvenih paleta - njihovu lokaciju, status, vrijeme preuzimanja i isporuke, cijene itd. Vozači, kao i ostalo osoblje firme, umreženi su i na brz i jednostavan način odrađuju kompletnu logistiku vezano uz palete.

Uz navedene aplikacije, tvrtka nudi i custom software development te Content development, a koji uključuje BIM modeliranje, ECAD te u partnerstvu sa svjetskim liderom za 3D i CAD modele, tvrtkom TraceParts, CAD proizvodne kataloge.

Helioz Technologies svakodnevno surađuje sa sestrinskom tvrtkom Brodbot iz Slavonskog Broda, koja rad Helioza dopunjuje sa svojim AR i VR rješenjima i video animacijom.

Kako bi se IT sektor u ovom dijelu Slavonije podigao na višu razinu, udruga Connect IT, a čiji član je i tvrtka Helioz Technologies, provodi aktivnosti kojima je jedan od primarnih ciljeva edukacija najmlađih. Tako je kroz Udrugu do današnjeg dana prošlo više od 300 mališana, a najpopularnije radionice svakako su STEMčići 4.0 i Lego robotics

Zanimljivo je napomenuti da je Udruga od 2020. godine službeno i Europska točka za darovite (European Talent Point).

Connect IT ne želi stati samo na edukaciji djece i mladih, nego i na povezivanju profesionalaca iz IT i Art sektora stoga periodično održava 3D BrodART Meet Up, a isto tako potiče informatičke firme s ovog područje na suradnju i komunikaciju. 

„Slavonski Brod potencijal je kada je u pitanju ICT i kroz Udrugu Connect IT želimo usmjeravati našu djecu ka ovim zanimanjima. Slavonija je često marginalizirana, naši mladi masovno napuštaju grad, a na državnoj razini se Slavonija najčešće spominje u kontekstu poljoprivrede. To je ono što želimo promijeniti. Želimo da mladi Brođani nakon završenog školovanja ostanu ili se vrate u Slavonski Brod i svoju karijeru započnu upravo ovdje.“ – Mladen Sudar, predsjednik Udruge Connect IT.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: