Selimović i Mreža znanja pred kupnjom Business.hr-a

Sarajevski poduzetnik Mujo Selimović i konzultantska tvrtka Mreža znanja najizgledniji su zajednički novi vlasnici dnevnog lista i web portala Business.hr, te se očekuje da bi do potpisa i preuzimanja moglo doći sljedećih dana.

Trenutno nam nije poznata točna vlasnička struktura Mreže znanja, no zanimljivo je da se osim Selimovića koji je vlasnik bosanskohercegovačke grupacije MIMS u nadzornom odboru Mreže znanja prema podacima iz sudskog registra nalaze i poznati hrvatski menadžer i bivši predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac, izvršni direktor u Splitskoj banci Gordan Miler, direktor slovenskog tjednika Finance Peter Frankl i većinski vlasnik tvrtke Centroproizvod Darko Bajčetić iz Srbije.

Pokušali smo kontaktirati Mrežu znanja kako bismo saznali više o vlasničkoj strukturi, planovima s Business.hr-om i detaljima oko preuzimanja, no do sada se nitko nije javljao na telefon.

Prethodni vlasnik i osnivač Business.hr-a bila je poznata švedska medijska grupacija Bonnier Business Press koja se odlučila povući iz projekta. Zanimljivo je da je Bonnier i dalje vlasnik slovenskih Financi čiji direktor se nalazi u nadzornom odboru Mreže znanja.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške:
     

Šveđani biraju između tri ponude za prodaju Business.hr-a

Dosadašnji vlasnik i osnivač hrvatskih poslovnih novina i web portala Business.hr, švedski Bonnier Business Press dobio je tri ponude za prodaju, te će odluka o prodaji biti donesena sljedećeg tjedna.