Prepolovljena web redakcija Vecernji.hr-a

Prepolovljena web redakcija Vecernji.hr-a

Web redakcija Vecernji.hr-a, internet izdanja Večernjeg lista i jednog od najposjećenijih hrvatskih portala prepolovljena je u sklopu restrukturiranja u cijelom Večernjem listu.

Redakcija je prepolovljena nakon što su započeli procesi integracije tiskanog i web izdanja - te je za sada petoro ljudi premješteno u pojedine rubrike tiskanog izdanja (kultura, život, scena), a glavna urednica portala Marijana Mijat podnijela je ostavku početkom mjeseca. Po planu integracije, svi bi novinari internetske redakcije trebali prijeći u rubrike tiskanog izdanja, a rubrike tiskane redakcije trebale bi biti zadužene i za svoje rubrike na webu.

Mjere štednje vidljive su i na drugim mjestima, te portal već neko vrijeme funkcionira bez pretplate na Hinu. Kako se neslužbeno doznaje, ukida se i video redakcija u obliku u kojem je dosad postojala pri Vecernji.hr-u.

Također, svim zaposlenicima redakcije Vecernji.hr-a, koji su imali potpisane autorske ugovore s tvrtkom Večernji digital d.o.o, bit će ponuđeni novi ugovori s tvrtkom Večernji list Mediji najvjerojatnije do 1.12. ove godine.

Trikoder redizajnirao vecernji.hr

Internet portal Večernjeg lista danas je paralaleno s postojećim stranicama portala pokrenuo i novu redizajniranu i moderniju beta verziju.

T-portal se vratio na Gemius

T-portal se vratio na Gemiusovu ljestvicu, te prema podacima o posjećenosti za srpanj ove godine zauzima tek četvrto mjesto - iza Net.hr-a, Index.hr-a i Forum.hr-a, dok mu je za petama 24sata.hr koji je s trećeg mjesta skliznuo na peto.