Plivu čeka novi val otkaza?

Plivu čeka novi val otkaza?

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili od dva različita izvora unutar Plive, izraelski vlasnik Teva ohrabren manjkom nezadovoljstva u javnosti nakon prvog vala otkaza odlučio je provesti i drugi ne čekajući do ljeta kako je prvi čas navodno bilo planirano.

Informaciju smo pokušali provjeriti u press centru Plive, u kojem su mailom poslali ljubazni odgovor koji nije ni potvrde ni negacije našeg upita o drugom valu otkaza te ga prenosimo u cijelosti:

"Kao što je poznato, u prosincu 2008. godine PLIVU je preuzela izraelska kompanija Teva, nakon čega je odmah započeo proces integracije. Uprava PLIVE 9. veljače 2009. objavila je detalje završenog procesa planiranja integracije. Usvojena je i nova organizacijska struktura te poslovni planovi koji će omogućiti da se u potpunosti iskoriste prednosti integracije te značajno poveća efikasnost i osigura kontinuirani rast u Hrvatskoj.

Istom je prilikom najavljeno kako su, nažalost, prilagodbe u organizacijskoj strukturi neminovno zahtijevale i prilagodbe u broju i strukturi PLIVINIH zaposlenika te će se tijekom godine broj zaposlenih u Hrvatskoj smanjiti za 790.

U skladu s poslovnom politikom kompanije, PLIVA nije u mogućnosti detaljnije komentirati nagađanja kakva spominjete u svom upitu."