Integra Group održala konferencije o štednji u poslovanju

Integra Group održala konferencije o štednji u poslovanju

Integra Group, jedna od vodećih hrvatskih IT tvrtki s područja sistemske integracije, prošlog je tjedna zaključila šesti Dan integracije, skup konferencija koje su ove godine obradile teme vezane uz investiranje u štednju.

Ovogodišnji ciklus je tradicionalno otvoren događajem u Osijeku, a uz Rijeku i Split ove godine Dan integracije održan je po prvi puta i u Zagrebu. Predavači su sudionicima predstavili niz zanimljivih i relevantnih predavanja u kojima su pokazali kako investicije u rješenja ili tehnologiju mogu dovesti do ušteda u poslovanju.

Uz predstavljanje konkretnih primjera iz prakse – primjerice uvođenja Servis Desk rješenja kojim je Integra Group uvelike povećala kvalitetu i učinkovitost rada Odjela usluga, te novu uslugu iznajmljivanja Help desk podrške – govorilo se i o tehnološkim novostima na području operacijskih sustava i virtualizacije. Tako su, uz pregled značajki i prednosti nedavno predstavljenog Microsoftovog Windows 7 operacijskog sustava, okupljeni mogli saznati optimalnu proceduru i korake u uspostavi virtualiziranih računalnih infrastruktura, te sve zamke neoptimiziranih IT sustava Predstavljena je i usluga upravljanja ispisom koju implementiraju Integra Group i HP, a koja u znatnoj mjeri smanjuje troškove ispisa u poduzećima neovisno o njihovoj veličini. Integra Group je ovom prilikom predstavila i proizvode svojeg novog partnera Numara Software s naglaskom na Track-It! - programsko rješenje za vođenje učinkovitog internog IT Help deska.

"Tema Investicije u štednju "popularizirana" je aktualnom ekonomskom situacijom no neovisno od toga uspješni poduzetnici uvijek razmišljaju o novim rješenjima koja će dugoročno smanjiti troškove, povećati učinkovitost i unaprijediti poslovanje. Uloga informacijsko komunikacijskih sustava u proširenju mogućnosti poduzeća je od kritične važnosti. Na ovogodišnjem Danu integracije prikazali smo samo neka rješenja iz portfelja Integra Groupe i naših partnera koja pomažu u povećanju učinkovitosti korisnika ICT sustava te boljoj kontroli i smanjenju troškova poslovanja“, napomenuo je direktor Integra Groupe Mate Ćavarović povodom završetka ovogodišnjeg ciklusa konferencija.

Završetkom ovogodišnjeg događaja već su započele pripreme za sedmo izdanje Dana integracije koje će ponovno predstaviti novosti i pokazati praktične primjere u korištenju suvremenih IT tehnologija.