Google će uložiti 10 milijuna dolara u dobre ideje

Googlev projekt "10 na stotu" bliži se kraju, a glasovanje za najbolje pristigle ideje čiju će realizaciju ostvariti Google ulaganjem 10 milijuna dolara završava 8. listopada.

Ideja Googleovog tima koji je između 154.000 ideja pristiglih iz gotovo svih država svijeta izabrao njih 16, nije financijski nagraditi autora ideje, već unaprijediti svijet njezinim ostvarenjem.

Čini se da dio odabranih ideja nije ostvariv niti s puno više od deset milijuna dolara ulaganja, no ne može se reći kako je taj novac mali, niti kako se njima ne mogu postići određeni pomaci. Evo i popisa 16 izabranih ideja:

1. Osigurati kvalitetnu edukaciju za Afričke studente
2. Napraviti vlasti u državama transparentijima pomoću jednog web portala
3. Stvoriti sustav za praćenje prirodnih katastrofa
4. Pomoći da društveno poduzetništvo potakne promjene
5. Prikupiti i organizirati podatke o svjetskim gradovima

6. Izgradnja boljih bankarskih alata za sve
7. Ohrabrivanje pozitivnog pristupa inženjerima i znanstvenicima u medijima
8. Stvoriti okruženje za socijalno osjetljive poreze
9. Stvoriti besplatan edukacijski sadržaj na Internetu
10. Osmisliti inovacije u javnom transportu

11. Stvoriti učinkovitije programe za deminiranje
12. Napraviti servis s vijestima u realnom vremenu koji stvaraju korisnici
13. Stvoriti sustav prijavljivanja problema iz svakodnevnice
14. Pojačati edukaciju djece o znanosti
15. Stvoriti sustav nadgledanja i upozoravanja na genocid
16. Promovirati nadgledanje zdravlja i analizu podataka

Glas najboljoj ideji može se dati na adresi http://www.project10tothe100.com/vote.html

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: