Ericsonn NT i BH Telecom potpisali ugovor vrijedan 32 milijuna kuna

Ericsonn NT i BH Telecom potpisali ugovor vrijedan 32 milijuna kuna

Najveći telekomunikacijski operator u Bosni i Hercegovini, BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla potpisali su nove ugovore vrijedne 32 milijuna kuna, objavljeno je danas na Zagrebačkoj burzi.

Ugovori su vezani uz proširenje 3G mreže, kao i nadogradnju jezgrenog dijela mreže BH Telecoma. Proširenje 3G mreže potvrđuje zadovoljstvo BH Telecoma suradnjom s Ericssonom Nikolom Teslom u inicijalnoj fazi uvođenja 3G tehnologije. Ugovor uključuje isporuku, instalaciju i integraciju opreme tj. ugovoren je po principu „ključ u ruke“. Nadogradnja jezgrene mreže dodatna je potvrda snage Ericssona Nikole Tesle u području sistemske integracije te jakih kompetencija kompanijskih stručnjaka. Realizacija projekata počinje odmah.

Mr.sc. Gordana Kovačević komentirala je potpisane ugovore: „Drago mi je da ćemo, na temelju daljnjeg širenja 3G mreže BH Telecoma, omogućiti ponudu naprednih 3G usluga daleko većem broju građana Bosne i Hercegovine. Rezultat je to strateške opredijeljenosti BH Telecoma za uvođenje novih tehnologija, a istovremeno i naše odlične međusobne suradnje.“