Carić odbio nominaciju za Zlatnu kunu - Cvetojević: On mi je bio jedan od favorita

Carić odbio nominaciju za Zlatnu kunu - Cvetojević: On mi je bio jedan od favorita

Lucijan Carić i Leon Juranić iz Defense Coda odbili su nominaciju za Zlatnu kunu, a rep.hr pitao je člana žirija Sašu Cvetojevića što misli o tome.

Carić je inače poznat po moralnom pristupu i spremnosti da kritizira negativnosti na hrvatskoj IT i političkoj sceni. Ponekad su dovoljne i sitnice s kojima se ne slaže kako bi reagirao, pa je primjerice ispisao firmu iz udruge izvoznika softvera CISEx nakon što nije bio zadovoljan načinom na koji su se oni ponijeli kad je u pitanju tema paušalnih obrta.

Juranićeva i Carićeva tvrtka DefenseCode bilježi dobre poslovne rezultate u inozemstvu zbog čega je ove godine bila nominirana i za Zlatnu kunu u kategoriji najuspješnijeg post startupa, no nominaciju su odbili. Carić je o tome govorio i za jučerašnje Provjereno, a za rep.hr je pojasnio kako smatra da je to bila stvar morala i časti i nije nikakav poseban čin. Učinili su to jer smatraju kako je instituciji poput HGK ne treba davati legitimitet, a misli i da bi bilo dvolično da jedan dan kritizira komoru, a drugi se fotografira s njima.

Cvetojević: Promicanje tvrtki je pozitivno

Članovi žirija u kategoriji najuspješnijeg post startupa su Ivana Šoljan, Mia Biberović, Davorin Štetner, Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević. Rep.hr je Cvetojevića upitao za komentar o Carićevom odbijanju nominacije, kao i tome je li dvolično jedan dan kritizirati, a drugi dan surađivati s komorom i sličnim organizacijama i institucijama.

"Veseli me što je Carić odbio, jer će to potaknuti polemiku" - rekao je Cvetojević kojem je Carić bio jedan od favorita. On misli da kritika i suradnja nisu nespojivo, jer je svrha članstva u žiriju pokušati odabrati neku tvrtku koja vrijedi i napominje kako je promicanje tvrtki pozitivno.

"Događaju se i loše stvari, ali je stvar kriterija što netko smatra strašnim. Puno tvrtki svake godine prihvati nominaciju i bude izabrano. Zbog njih nisam smatrao da bih trebao odbiti. Nominacije i nagrade u pravilu dobivaju kvalitetne i dobre tvrtke i na svakoj je da procijeni je li joj nagrada plus ili minus." - rekao je Cvetojević.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: