The Secret of Monkey Island doživio remake

The Secret of Monkey Island doživio remake

Legendarna računalna igra The Secret of Monkey Island doživjet će svoje novo izdanje, a čini se da će pokrenuti i novi trend na tržištu računalnih igara.

Remake filmova i automobila nešto je sasvim uobičajeno, a čini se da bi to mogla postati svakodnevnica i za računalne igre. Računalna igra Secret of Monkey Island koja je 1990. godine oduševila igrače diljem svijeta i stekla kultni status i nekoliko nastavaka, 15. srpnja 2009. izlazi kao novo izdanje za PC i Xbox Live Arcade.

Prvi i drugi nastavak ove igre djelo su Rona Gilberta, koji je kasnije napustio LucasArts koji je zadržao pravo na igru i proizveo još dva nastavka.

Scenarij ove duhovite avanture u remakeu ostaje isti, no grafički i zvučni efekti postaju novi, a čini se da će uskoro uslijediti i obnovljene verzije nekih drugih igara tvrtke LucasArts poput Indiane Jonesa, the Diga, LOOM-a, Star Warsa i drugih. S obzirom da su petnaestogodišnjaci koji su tada igrali ove igre danas u svojim tridesetima, kombinacija kupovne moći i uspomena na zabavu u mladosti mogli bi uz nove kupce dati dobre prodajne rezultate i kod onih koji se rado prisjećaju dobrih stvari iz svog djetinjstva.

Onima koji ne znaju čemu toliko ushićenje, može se objasniti riječima: ono što je Alan Ford na ovim prostorima predstavljao za strip, to je Monkey Island predstavljao za računalne igre.