Kojih deset tvrtki ide na CeBIT?

Kriza neće spriječiti deset hrvatskih tvrtki da i ove godine uz trošak od 65.000 eura posjete CeBIT sajam u Hannoveru koji će se održati od 3. do 8. ožujka. Donosimo profile tih tvrtki preuzete s webhr.blogspot.com

Zajedničko predstavljanje hrvatskog IT sektora na CeBIT-u organiziraju Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Agencija za promicanje izvoza i ulaganja i Hrvatska gospodarska komora, uz ovogodišnju potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Zajedničko za tvrtke koje će se predstaviti su inovativnost, kontinuiran razvoj znanja i novih alata te održavanje cjelovitih i složenih rješenja.

To su tvrtke:

Tvrtka Gideon Multimedia specijalizirana je za multimedijalno izdavaštvo i razvoj multimedijalnih aplikacija za web, CD/DVD te mobilne telefone. Gideon je od 2003. godine korisnik potpore Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske - BICRO d.o.o. u sklopu programa RAZUM (Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća ) kojim se potiče razvoj novih proizvoda ili usluga u malim i srednjim inovativnim poduzećima. 25 stalno zaposlena djelatnika te preko 20 vanjskih suradnika. Od 2006. godine Gideon surađuje s Nokiom, kao prva hrvatska članica programa Forum Nokia PRO.

Mono d.o.o. iz Osijeka je tvrtka za projektiranje i proizvodnju informacijskih sustava i jedan od najvećih izvoznika softvera na ovom području, a proizvodi su također dostupni na domaćem tržištu. U proteklom razdoblju tvrtka je izgradila nekoliko specijaliziranih sustava za velike domaće naručitelje: Državni inspektorat Republike Hrvatske, Sveučilište u Osijeku, HEP Prijenos d.o.o., HEP Plin d.o.o., i sl.

Abba d.o.o. osnovana je krajem 2000. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području informacijskih tehnologija, posebice u domeni poslovnog softvera. Napredovanjem posljednjih godina uspješno je okončano razdoblje maloprodaje računala te su zatvorene maloprodaje u Osijeku i Vinkovcima, a sav prihod koji sada tvrtka ostvaruje isključivo je iz prodaje računalnih programa i usluga te prodaje opreme korisnicima proizvoda tvrtke.

S.Soft Software Development osnovan je u kolovozu 2001. godine s idejom izrade kvalitetnog softvera za specifične potrebe klijenata.S.Soft Software Development specijaliziran je za projektiranje informacijskih sustava, outsourcing, izradu programskih rješenja po narudžbi, školovanje, Intranet i Internet, izradu internet portala, Content Management System te savjetovanje i pomoć pri rješavanju informatičkih zahtjeva i problema.

Multilink je tvrtka za prihvat, primjenu i prijenos informacijske i komunikacijske tehnologije osnovana 1989.godine u Rijeci. Tvrtka osmišljava, savjetuje, projektira, izvodi i implementira integrirana cjelovita rješenja za elektroničko poslovanje bazirano na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama koja uključuju i tehničku potporu pri uspostavljanju i održavanju računalne i komunikacijske infrastrukture.

Axiom d.o.o. iz Čakovec tvrtka je za razvoj i primjenu informacijskih tehnologija, IT konzalting, projektiranje informacijskih sustava. Posebnu pažnju tvrtka posvećuje svim aktivnostima koje bi korisnicima njihovih informacijskih sustava mogle olakšati rad i stjecanje potrebnih znanja. U prvom redu to je dobra dokumentiranost sustava i kroz online pomoć i priručnike u tiskanom obliku te ustroj HelpDeska, gdje korisnik u svakom trenutku može dobiti kvalitetnu tehničku podršku.

Tvrtka Blancom d.o.o. iz Splita razvila se u hrvatskog predvodnika na području usavršavanja i plasiranja sigurnosnih sustava i inovacija u modernim tehnologijama. Iako djeluje tek manje od desetljeća, Blancom je stekao iznimnu reputaciju kao proizvođač opreme i softvera za sigurnosne sustave. Izuzetna kakvoća, inovativnost, vrhunski dizajn, konkurentne cijene i posebna pozornost posvećena najsitnijim detaljima, sve su to odlike proizvoda s kojima Blancom postavlja nove standarde na području sigurnosti.

Tvrtka Elma Kurtalj d.o.o. osnovana je početkom devedesetih iz obrta za proizvodnju sitnog elektromaterijala. Današnja djelatnost tvrtke Elma Kurtalj d.o.o. je distribucija opreme, realizacija projekata, konzalting, proizvodnja elektroničkih sklopova te isporuka opreme i usluga iz područja elektrotehnike, informatičke infrastrukture i procesnog upravljanja u zgradarstvu „inteligentnim zgradama".

Tvrtku Initium Futuri d.o.o. osnovala su četiri mlada inovatora i tvrtka Ruđer inovacije d.o.o. u kolovozu 2007. godine s ciljem da tržištu ponudi rješenja temeljena na najnovijim informatičkim platformama. U dosadašnjem radu poduzeće je osvojilo mnogobrojne nagrade te primilo investiciju od Svjetske banke.

Lama d.o.o. je sistem integrator koji uz isporuku računalne i mrežne opreme, pruža usluge instalacije lokalnih i mreža širokog dosega (WAN), usluge VoIP telefonije, instalacije i održavanje sistemskog softvera, instalacije aplikativnih rješenja, bilo svojih, bilo drugih tvrtki, i pomaže konzaltingom pri izboru rješenja koje je najpovoljnije za pojedinu tvrtku. Lama d.o.o. osnovana je 1992. godine u Splitu.