Dijele se pozivnice za Google Voice

Dijele se pozivnice za Google Voice

Google Voice još jedan je servis čije korištenje Google trenutno nudi preko pozivnica, objavio je informationweek,com

Trenutni korisnici ovog servisa dobit će po tri pozivnice koje će novim korisnicima omogućiti otvaranje novih računa, a u budućnosti će slijediti daljnje podjele pozivnica.

Kako je širenje servisa postepeno, moguće je da novi korisnici neće dobiti pristup istog trenutka. Google Voice startao je u ožujku, a zadnje širenje ovog servisa dogodilo se u kolovozu, kad su pozivnice podijeljene aktivnim korisnicima .mil e-mail adresa, tj. vojnom osoblju SAD-a u svrhu lakše komunikacije s njihovim obiteljima.

Korisniku koji koristi Google Voice dodijeli se jedinstveni telefonski broj preko kojeg se istovremeno moće nazivati više telefonskih linija, a podržava i druge opcije poput slanja poruka, snimanje poziva, blokiranje poziva itd.

Federalni odbor za komunikacije SAD-a započeo je na zahtjev AT&T-a i članova Kongresa istragu zbog primjedbi kako Google Voice blokira određene telefonske pozive koji se ostvaruju po visokoj cijeni. U Googleovom odgovoru između ostalog stoji kako oni nisu telefonska tvrtka i ne bi ih trebalo regulirati na taj način. AT&T se očito ne slaže s tim pristupom, te će u budućnosti pokušati utjecati da se to promjeni.