Zaslužuje li Darko Petričević nagradu CROMA-e?

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA podijelilo je svoje godišnje nagrade, a među nagrađenima je i Darko Petričević čija tvrtka je na Internetu predmet kritika zbog lošeg odnosa prema radnicima.

Spomenuti Petričević iz tvrtke VEMOS dobio je nagradu za projektni menadžment, što nije nimalo u skladu s (doduše anonimnim) optužbama na stranicama MojPoslodavac.org i forumu Legalis na kojima se nimalo ne hvale njegove menadžerske sposobnosti, već se navodi kako njegovi radnici svoje plaće u punom iznosu moraju ishoditi ovrhama. Prema napisanome, Petričević ne isplaćuje plaće u visini navedenoj u ugovoru o radu, one kasne, a prava radnika oštećena su i na druge načine. Za više detalja posjetite gornje linkove.

Što se drugih nagrada tiče, poduzetnikom godine proglašen je Zvonko Bijecki koji je vlasnik i direktor tvrtke Geofoto.

Nagradu za menadžera godine u kategoriji velikih poduzeća dobio je direktor Končar - Energetskih transformatora Ivan Milčić koji je dijeli  s direktorom ALSTOM-a iz Karlovca Damirom Vranićem, dok je u kategoriji srednjih poduzeća nagrađen direktor tvrtke Systec Automatizacija iz Labina Vladimir Peršić, a među malim poduzećima Katica Hauptfield iz opatijske agencije Katarina Line.

Nagrade za mlade menadžere dobile su Sandra Mihelčić iz Business Media Groupa i Manuela Šola Oršić iz Abrakadabra integriranih komunikacija, za menadžera godine u javnim poduzećima Hrvoje Vojković iz Croatia osiguranja, a u inozemnim poduzećima Stjepan Rak iz Knaufa Hrvatska.

Nagradu za životno djelo dobio je Milan Mejaški iz Zagrebtransa.