Seedcamp - izvrsna šansa za mlade internet poduzetnike

Seedcamp - izvrsna šansa za mlade internet poduzetnike

Londonski Seedcamp koji će se održati u rujnu izvrsna je prilika za male timove internet poduzetnika i developera, koji mogu osvojiti početni kapital ali i proširiti svoje znanje zahvaljujući brojnim svjetskim stručnjacima.

Seedcamo je program stvoren kako bi se olakšao što brži razvoj internet poduzetničke zajednice u Europi povezivanjem nove generacije developera i poduzetnika i više od 400 mentora, investitora, iskusnih poduzetnika, stručnjaka za ljudske resurse, PR i druga područja važna za razvoj tvrtki.

Seedcamp je dobro mjesto i za pronalaženje investitora u startup tvrtke, prvenstveno kroz Seedcamp tjedan koji se svake godine održava u rujnu, a kojem prethodi niz manjih događaja pod nazivom Mini Seedcampovi koji se održavaju u Europi od siječnja do lipnja.

Zainteresirani moraju biti okupljeni u tim koji ima dva do pet članova od kojih je barem jedan developer, mogu se prijaviti putem online aplikacija na web stranici kampa do 23. kolovoza. nakon čega će uslijediti selekcija koja će rezultirati izborom dvadeset najboljih timova, koji će biti pozvani ne Seedweek tjedan koji će se održati u Londonu od 21. do 25. rujna 2009. godine.

Pet najboljih timova dobit će do 50.000 eura kapitala u zamjenu za pet do deset postotni udio u njihovoj tvrtki, koji će im uz besplatan pristup raznim uslugama biti i više nego dovoljan da u sljedeća tri mjeseca započnu s razvojem svojeg posla u Londonu. Navedena tri mjeseca provest će družeći se sa stručnjacima iz raznih područja, a imat će priliku prikupiti i daljnja sredstva za nastavak svojeg projekta.

Na prošlogodišnjem natjecanju sudjelovale su stotine timova iz 36 država sa šest kontinenata.

Seedcamp.com

Poslovni anđeli od 111 prijava odabrali samo jednu

Hrvatska mreža poslovnih anđela koja povezuje poduzetnike i ulagače do sada je primila 111 poduzetničkih ideja za projekte, 68 ih je eliminirano zbog neprikladnosti, a od 14 koji su prezentirani anđelima-ulagačima, realizaciju je za sada doživio samo jedan.