Službeno 13 kandidata za predsjednika

Službeno 13 kandidata za predsjednika

Kandidati koji su prikupili potrebnih 10.000 potpisa potrebnih za valjanju kandidaturu na predsjedničkim izborima su Milan Bandić, Veljko Džakula, Andrija Hebrang, Ivo Josipović, Josip Jurčević, Damir Kajin, Boris Mikšić, Dragan Primorac, Vesna Pusić, Vesna Škare Ožbolt, Miroslav Tuđman, Nadan Vidošević i Slavko Vukšić.

Oni koji su neprikupljanjem dovoljnog broja potpisa ispali iz igre su Stjepan Gnječ, Dean Golubić, Ante Gotovac, Sead Hasanović (Braco), Perica Jurić, Mladen Nakić, Marijan Skroza, Filip Šundov, Alka Vuica i Božidar Vukasović.

Prema najavama, prag za sljedeće izbore trebao bi biti 50.000 potpisa, što bi moglo biti previsoko uzme li se u obzir kako su više od tog broja za ove izbore prikupili samo Andrija Hebrang (140 tisuća), Ivo Josipović (117 tisuća) i Milan Bandić (59 tisuća).

UPDATE: Veljko Džakula odustao je od kandidature prije završetka procedure, što znači da će službeno biti ipak 12 kandidata za predsjednika.

Web stranice predsjedničkih kandidata

Nadmetanje budućih predsjedničkih kandidata sve je primjetnije, što nas je motiviralo da pogledamo koji od kandidata su već zastupljeni i na internetu.

Marko Rakar: Web kampanja Josipovićevog stožera nije niti počela

Marka Rakara, u Internet krugovima poznatijega pod nadimkom Mrak, upitali smo nekoliko pitanja vezanih uz njegovo vođenje Internet kampanje SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

Željko Riha: Mnogi kandidati su prozirni, koriste Internet samo radi kampanje

Kako izgleda vođenje Internet kampanje predsjedničke kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt, upitali smo njezinog koordinatora internetske kampanje Željka Rihu, jedinog predstavnika predsjedničkog kandidata koji se odazvao pozivu na TweetUp. 

Web stranice predsjedničkih kandidata (2)

Analizirali smo web stranice i prisustvo predsjedničkih kandidata na Internetu i zaključili kako većina kandidata nije previše sklona Internetu, ali itekako shvaćaju njegovu važnost.