Pomicanje sata? Svatko u svoje vrijeme

Pomicanje sata? Svatko u svoje vrijeme

Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda ove godine ljetno vrijeme počet će računati 29. ožujka, dok će SAD i Kanada kazaljke pomaknuti već ove nedjelje, 8. ožujka 2009. godine. 

Malo ljudi je svjesno kako se sat ne pomiče u svim državama, niti se to događa istovremeno. Karta koju donosimo preuzeta s worldtimezone.com u žutoj i zelenoj boji prikazuje države koje pomiču sat, dok su sivom označene one koje nemaju taj običaj, barem ne u 2009. godini.

Datum kada se sat pomiče također nije idsti u svim državama koje mijenjaju vrijeme iz zimskog u ljetno, te "sezonu" na sjevernoj polutci otvaraju SAD, Kanada, Kuba i još neke manje američke države, dok se sat zadnji pomiče Meksiko, 5. travnja.

Hrvatska će to ove godine učiniti u noći s 28. na 29. ožujka, baš kao i ostatak Europe (osim Islanda), Rusija i još nekoliko država.

UKOLIKO VAS ZANIMA KADA ĆE SE KAZALJKE VRATITI NA ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA, KLIKNITE NA LINK U VEZANIM VIJESTIMA ISPOD ČLANKA.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške:
     

Pomicanje sata - zimsko računanje vremena u listopadu 2009. godine

Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda i Rusija ove godine vraćaju se na zimsko računanje vremena u noći s 24. na 25. listopada. Kazaljke na satu će tada trebati pomaknuti jedan sat unatrag, čime će se te noći "dobiti" jedan sat spavanja.

Pomicanje sata - ljetno računanje vremena u ožujku 2010. godine

Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda i Rusije ove godine vraćaju se na ljetno računanje vremena u noći s 27. na 28. ožujka.