Među poginulima u nagibnom vlaku FER-ovac Domagoj Alvir

FER-ovac Domagoj Alvir (1988) iz Zagreba jedan je od šest poginulih u nesreći nagibnog vlaka koja se dogodila jučer u 12:08 sati u mjestu Rudine iznad Kaštel Novog.

Prema informacijama sa stranica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, posljednji ispraćaj Domagoja Alvira bit će na groblju Mirogoj u utorak 28. srpnja 2009. godine u 11:40.

Ostali poginuli u nesreći su Petra Radić (19), Krešimir Trajbar, Mirna Rogan (70), Emil Andrić Gaj (54) iz Španjolske i Lorraine Bodet iz Francuske. Slobodna Dalmacija objavila je kako će u ponedjeljak 27. srpnja u 13 sati na groblju Lovrinac biti organizirana zajednička komemoracija za sve poginule, nakon čega će tijela biti prevezena do mjesta posljednjih počivališta u mjestima stanovanja poginulih osoba.

Nesreća nagibnog vlaka kod Splita

Nagibni vlak koji se kretao na relaciji Zagreb-Split iskočio je iz tračnica danas iza 12 sati u mjestu Rudine iznad Kaštel Novog, 300 metara istočno od pružnog prijelaza. Prema prvim informacijama, u nesreći je poginulo šestoro a ozlijeđeno je više od 50 ljudi.