Promovirajte tvrtku putem podcastinga na novom portalu

Novi servis namjenjen distribuciji audio i video sadržaja putem podcastinga www.mojpodcast.com pokrenutje 1. lipnja, a namijenjen je tvrtkama, udrugama i projektima koji se žele predstaviti putem podcasta.

Podcasting je u inozemstvu raširen oblik promocije i komunikacije s potrošačima, a prema međunarodnoj studiji tvrtke McCann Universal o razvoju socijalnih medija, u 2008 godini 48% internet korisnika slušalo je podcaste što porast od 100 posto u odnosu na godinu dana ranije. Prema istoj studiji procjenjuje se da je početkom 2008. godine 215 milijuna internet korisnika preuzelo audio podcaste, a 218 milijuna korisnika preuzelo video podcaste. Glavna prednost distribucije sadržaja putem podastinga je automatsko preuzimanje audio i video sadržaja putem RSS linkova na računala i mobitele što omogućuje bolju povezanost sa slušateljima. Nakon preuzimanja sadržaji se mogu poslušati bilo kada i bilo gdje uz pomoć mobitela i mp3 playera.

Na mojPodcast.com stranicama tvrtke i udruge mogu objaviti snimke konferencija za medije, prezentacije proizvoda, objave za medije i snimke promotivnih događanja, a edukativne ustanove mogu distribuirati predavanja i edukativne materijale.

U suradnji sa ISABS-om (International Society for Applied Biological Sciences ) od 1. do 5. lipnja za vrijeme trajanja Međunarodnog kongresa "Human Genome Project Based Applications in Forensic Science, Anthropology and Individualized Medicine" na stranice se dnevno postavljaju predavanja vodećih svjetskih forenzičkih stručnjaka. Kongres se po šesti puta organizira u Splitu, a ubraja se među najuglednije međunarodne skupove forenzičkih znanosti. Predavanja se po prvi put mogu poslušati putem podcastinga diljem Hrvatske i svijeta bez obzira na vremensku zonu.